Mainos

Suomeen palannut Estellen pursimies: Israel käytti etälamauttimia Estellellä

Avustuslaiva Estellen pursimiehen Wellu Koiviston mukaan laivaan nousseet Israelin joukot käyttivät etälamauttimia useisiin ihmisiin. Israel on aiemmin kiistänyt toimineensa väkivaltaisesti.

– Emme tehneet muuta vastarintaa kuin seisoimme laivalla ihmismuurina ja huusimme iskulauseita, Koivisto kertoi STT:lle.

Koiviston mukaan aluksen saarto aloitettiin Egyptin aluevesillä. Estellen aktivistit katsovat tämän rikkovan kansainvälistä lakia.

Koivisto soimasi myös Israelia aktivistien huonosta kohtelusta sen jälkeen, kun heidät oli pidätetty ja viety Israeliin. Koiviston mukaan häntä estettiin pitämästä yhteyttä lakimieheensä. Suomen suurlähetystön edustajat hän tapasi kertomansa mukaan 13 tunnin kuluttua pidätyksestä.

Estelle yritti viedä avustustarvikkeita Israelin saartamaan Gazaan, mutta Israel pysäytti laivan matkan lauantaina. Koivisto kiistää tiedon, jonka mukaan Estellen kuljettamat avustustarvikkeet olisi päästetty Gazaan.

Israelista karkotettu Koivisto saapui Suomeen noin kahdelta yöllä. Kapteeni Mika Jämiän on määrä saapua Suomeen kolmen maissa iltapäivällä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.