Mainos

Suomalaisturisti eilisestä tsunamiuhkasta: Paikalliset ulkomaalaisia varovaisempia

Thaimaassa annettiin eilen tsunamivaroitus Indonesian edustalla sattuneen voimakkaan maanjäristyksen vuoksi. Phuketissa lomaillut suomalaisseurue joutui viettämään viisi tuntia tuttavien hotellin katolla, ennen kuin uskalsi palata omalle hotellille.

Phuketin Karon Beachillä lomaileva Anu Shibutani kertoo, että eilisen tsunamivaroituksen jälkeen ei auttanut hätäillä, vaan tyytyä odottamaan rauhassa.

– Turha siinä oli hätäillä. Ei sitä voinut kuin elää tilanteen mukaan ja pitää huolta, että lapset ovat tyytyväisiä ja rauhallisia, pelaavat pelejänsä.

Tilanne eli koko ajan ja tiedonmurusia kerättiin netin kautta.

– Seurasimme kansainvälisiä medioita netissä samoin kuin ystävien kommentteja Facebookissa. Näiden tietojen varassa aika pitkälti olimme, sanoo Shibutani.

Suomalaisturisteilla poikkeuksellisen turvalliset oltavat

Shibutanien kolmen hengen seurueen kanssa tilanteen kehittymistä seurasi viiden hengen porukka lomalaisia Jerseyn saarelta. Kaikki kahdeksan olivat hypänneet rannalla samaan taksiin kohti jerseyläisten hotellia, kun tieto tsunamivaarasta saatiin.

Shibutanin mukaan heidän porukkansa asiat olivat eilisessä tilanteessa poikkeuksellisen hyvin. Ensinnäkin jerseyläisten hotelli sijaitsi korkealla kallionkielekkeellä noin 20 metriä merenpinnan yläpuolella. Lisäksi alueella sattui olemaan avoin wlan-yhteys, joka toimi kännyköillä.

– Toki se auttoi, että pääsi nettiin ja sai sitä kautta tietoa ihmisiltä, joilla oli paremmat nettiyhteydet. Useampi silmäpari ehti myös haromaan enemmän tietoa kasaan.

Kun Shibutanit saivan tiedon, että tsunamivaara on ohi, ryhdyttiin harkitsemaan lähtöä omalle hotellille.

– Lähdettiin hiljakseen kävelemään kadulle ja katselemaan, josko taksin saisi omalle hotellille päin.

Paikallisiin ei viiden tunnin odottelun aikana ollut juurikaan kontaktia.

– Näimme vain, että myös he istuivat talojensa katoilla ja korkeammalla vuorilla.

Paikalliset olivat Shibutanin mukaan vielä heitä varovaisempia ja odottivat pitempään, ennen kuin palasivat takaisin lähemmäs merenpintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.