Suomalaisten 10 yleisintä haastetta seksin suhteen: "Voi syntyä tunne siitä, ettei seksiä saa riittävästi"

Suomalaisten yleisin seksiin liittyvä haaste on se, että seksiä ei ole niin paljon kuin haluaisi, paljastaa Kaalimato.comin tutkimus.

Mitä tehdä, jos seksi ei toimi suhteessa? Katso yllä oleva video.

Kaalimato.com tutki kesällä 2018 suomalaisten seksuaalisuuteen liittyviä asenteita ja käyttäytymistä.

Usein seksiin liittyvissä haasteissa on eroja miesten ja naisten välillä, mutta ainakin seksin määrä harmittaa kumpaakin sukupuolta. Lähes joka kolmas suomalaismies ja -nainen kokee nimittäin, että seksiä ei ole niin paljon kuin sitä tekisi mieli.

Suomalaisten 10 yleisintä seksiin liittyvää haastetta

1. En ole saanut seksiä niin paljon kuin olisin halunnut: 29 %
2. Olen ollut liian väsynyt seksin harrastamiseen: 27 %
3. Olen ollut liian stressaantunut: 22 %
4. Yhdyntä on ollut ohi liian nopeasti: 20 %
5. Liian nopea laukeaminen: 17 %
6. Seksin harrastamiseen ei ole ollut riittävästi aikaa: 17 %
7. Olen ollut yleisesti tyytymätön seksielämääni: 15 %
8. Seksielämästäni on tullut tylsempää: 15 %
9. Olen tuntenut oloni liian epävarmaksi seksin harrastamiseen: 15 %
10. Seksi kumppanin kanssa on tuntunut velvollisuudelta: 14 %

– On tavallista, että parisuhteessa esiintyy epätahtisuutta seksuaalisten halujen suhteen. Välillä toinen on halukkaampi kuin toinen, jolloin voi syntyä tunne siitä, ettei seksiä saa riittävästi. Tämä on parisuhteiden elämänkaaressa luonnollista, mutta tärkeintä kumppaneiden olisi pystyä keskustelemaan toiveistaan ja tarpeistaan, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen muistuttaa.

Suomalaisten miesten 10 yleisintä seksiin liittyvää haastetta

1. En ole saanut seksiä niin paljon kuin olisin halunnut: 31 %
2. Liian nopea laukeaminen: 24 %
3. Olen ollut liian väsynyt seksin harrastamiseen: 23 %
4. Olen ollut liian stressaantunut: 19 %
5. Yhdyntä on ollut ohi liian nopeasti: 19 %
6. Seksin harrastamiseen ei ole ollut riittävästi aikaa: 17 %
7. Erektiovaikeudet: 15 %
8. Seksielämästäni on tullut tylsempää: 14 %
9. Omat toiveeni seksin suhteen eivät kohtaa kumppanin kanssa: 14 %
10. Olen ollut yleisesti tyytymätön seksielämääni: 12 %

– Sinkuilla tilanne voi olla samankaltainen, eikä oma ajatus seksin määrästä toteudu toiveista huolimatta. Niin parisuhteessa elävien kuin sinkkujenkin on hyvä muistaa, että omista seksuaalisista tarpeista voi pitää huolta sooloseksin avulla, Lavikainen jatkaa.

Väsymys ja liian nopea yhdyntä yleisimpiä haasteita 

Myös väsymys on sellainen seksiin liittyvä haaste, joka harmittaa niin miehiä kuin naisiakin. Naisista 32 prosenttia ja miehistä 23 prosenttia mainitsee väsymyksen haasteeksi viimeisen vuoden aikana.

– Seksi vaatii usein rauhallisia hetkiä, jolloin on aikaa rentoutua ja keskittyä kumppaniin. Jos esimerkiksi ruuhkavuosina on vaikeaa löytää tällaisia hetkiä, kannattaa treffi-illat merkata ihan kalenteriin, Lavikainen sanoo.

Myös liian nopea yhdyntä mietiyttää molempia sukupuolia. Joka viides nainen on sitä mieltä, että yhdyntä on ollut ohi liian nopeasti. Lähes joka neljäs mies kokee myös itse lauenneensa yhdynnässä liian nopeasti.

– Seksi on onneksi paljon muutakin kuin pelkkä yhdyntä. Seksuaalista nautintoa voi tuottaa ja saada monilla eri tavoilla – vain mielikuvitus on rajana, Lavikainen kannustaa.

Epävarmuutta sängyssä

Naisista 17 prosenttia on tuntenut olonsa epävarmaksi seksin harrastamiseen viimeisen vuoden aikana. Ikä voi tuoda tässä monelle helpotusta.

– On luonnollista kokea intiimissä kohtaamisessa toisinaan epävarmuutta. Naisilla itsevarmuus usein lisääntyy iän myötä, kun oma keho opitaan tuntemaan paremmin ja itselle ollaan armollisempia. Tämän vuoksi moni osaa nauttia seksistä iän karttuessa enemmän, ja omat toiveet uskalletaan sanoa kumppanille ääneen. Esimerkiksi toisilla naisilla seksuaalinen halukkuus jopa nousee vaihdevuosien myötä, Lavikainen sanoo.

Suomalaisten naisten 10 yleisintä seksiin liittyvää haastetta

1. Olen ollut liian väsynyt seksin harrastamiseen: 32 %
2. En ole saanut seksiä niin paljon kuin olisin halunnut: 27 %
3. Olen ollut liian stressaantunut: 25 %
4. Yhdyntä on ollut ohi liian nopeasti: 20 %
5. Seksi kumppanin kanssa on tuntunut velvollisuudelta: 19 %
6. Seksin harrastamiseen ei ole ollut riittävästi aikaa: 18 %
7. Olen ollut yleisesti tyytymätön seksielämääni: 17 %
8. Olen tuntenut oloni liian epävarmaksi seksin harrastamiseen: 17 %
9. Seksielämästäni on tullut tylsempää: 15 %
10. Kivulias yhdyntä: 15 %

Lähes viidennes naisista kokee, että seksi kumppanin kanssa on tuntunut velvollisuudelta. Lavikainen muistuttaa, että parisuhteessa on tärkeää keskustella seksiin liittyvistä odotuksista. Kumppanin toiveet tulisi ottaa huomioon puolin ja toisin.

– Jos tarpeet eivät kohtaa ja seksiä harrastaa toistuvasti pelkästä velvollisuudentunteesta, katoaa siitä läheisyys ja nautinto. Tällöin nautintoa kannattaisi lähteä etsimään keskustelemalla omista toiveista avoimemmin tai kokeilemalla jotakin uutta, kuten esimerkiksi seksivälineitä tai roolileikkejä.

"Lähes jokainen mies kokee jossain vaiheessa elämää jonkinasteisia erektiovaikeuksia"

14 prosenttia suomalaismiehistä myöntää, etteivät omat toiveet seksin suhteen kohtaa kumppanin kanssa. 15 prosenttia miehistä kertoo kokeneensa erektiovaikeuksia viimeisen vuoden aikana.

– Lähes jokainen mies kokee jossain vaiheessa elämää jonkinasteisia erektiovaikeuksia, joten niistä ei kannata ottaa liikaa paineita. Asiaa kannattaa selvittää tarkemmin, jos erektiovaikeudet jatkuvat pitkään, mutta esimerkiksi suuriin elämänmuutoksiin ja väliaikaiseen stressiin liittyvät erektiovaikeudet menevät yleensä ohi elämän taas tasoittuessa, Lavikainen sanoo.

Lähde: Kaalimato.com

***

Lue myös:

    Uusimmat