Mainos

Suomalaista rauhanturvaajaa ampunut varmistui poliisiksi

Isaf-joukoissa palvellutta suomalaista rauhanturvaajaa ammuttiin sunnuntai-iltana Pohjois-Afganistanissa rintaan ja jalkaan, kun suomalaiset olivat harjoittelemassa pimeätoimintaa.

Suomalaista rauhanturvaajaa ampui sunnuntain välikohtauksessa afganistanilainen poliisi. Pääesikunta on saanut asiasta vahvistuksen iltapäivällä.

Kapteeni Pasi Väätäinen Pääesikunnan tiedostusosalta kertoo, että tapahtuneen tutkinta on kesken ja kestänee vielä pitkään.

Isaf-joukoissa palvellutta suomalaista rauhanturvaajaa ammuttiin sunnuntai-iltana Pohjois-Afganistanissa rintaan ja jalkaan, kun suomalaiset olivat harjoittelemassa pimeätoimintaa. Haavoittunut sotilas evakuoitiin norjalaiseen kenttäsairaalaan ja leikattiin. Eilen hänet lennätettiin jatkohoitoon Helsinkiin.

Kuuden hengen rauhanturvaajajoukko joutui kahdesti tulituksen kohteeksi kello 17.50 Suomen aikaa. Vartiossa ollut suomalainen haavoittui. Suomalaiset vastasivat tuleen, ja tulitaistelu kesti noin 15 minuuttia.

Pääesikunta oli tänään yhteydessä Afganistaniin viimeksi kello 16 Suomen aikaa, ja tulitaistelun toiseksi osapuoleksi vahvistui paikallinen poliisi. Vastapuolen tappioista tai haavoittumisista ei Isaf-joukoilla ollut tietoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.