Mainos

Suomalaisrauhanturvaajien hälytystaso nostettu mustaan

Kuuden rauhaturvaajan hengen vaatinut pommi-isku sattui vain muutaman kilometrin päässä suomalaisrauhanturvaajien tukikohdasta. Suomalaisen tiedotusupseerin mukaan tilanne joukkojen parissa on rauhallinen.

Suomalaisrauhanturvaajien toiminta Libanonissa jatkuu normaalisti eilisestä pommi-iskusta huolimatta.

Kuusi YK:n rauhaturvaajaa sai eilen surmansa tienvarsipommin räjähdettyä Etelä-Libanonissa, Marjajunissa. Isku tapahtui alueella, jolla myös Libanonissa työskentelevät suomalaisrauhanturvaajat toimivat. Kuolleista turvaajista kolme oli espanjalaisia ja kolme kolumbialaisia.

Everstiluutnantti Veli-Matti Rintala Puolustusvoimien kansainvälisestä keskuksesta kertoo, että isku tapahtui erittäin lähellä suomalaisaluetta.

- Isku tapahtui noin viiden kilometrin päässä alueesta, jossa suomalaiset toimivat. Suomalaisten toiminta jatkuu kuitenkin,normaalisti, Rintala kertoo.

Rintalan mukaan UNIFIL-joukot ovat olleet alueella korotetussa valmiudessa jo useamman viikon. Aamulla joukkojen valmiustaso nostettiin mustaan, joka tarkoittaa korkeinta mahdollista hälytystilaa.

Tiedotusupseeri Joni Malkamäen mukaan suomalaiset ovat pystyneet tekemään noin 70 prosenttia rutiinitehtävistään päivän aikana.

- Siirsimme myöhemmäksi ainoastaan ne tehtävät, joilla ei ole välitöntä kiirettä. Esimerkiksi yksi epäilty rypälepommien raivaus siirrettiin, koska kohde on hyvin lähellä räjähdyspaikka, Malkamäki kertoi puhelimitse Marjajunista.

Suomalaiset ovat liikkuneet alueella ainoastaan panssariajoneuvoilla, ja kaikkea tarpeetonta liikkumista leirin ulkopuolelle on vältetty.

Malkamäen mukaan suomalaiset ovat suhtautuneet rauhanturvaajien kuolemaan hyvinkin ammattimaisesti.

- Totta kai porukka on keskustellut asiasta paljonkin, mutta turhia pelkoja täällä ei ole virinnyt, Malkamäki vakuutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.