Suomalaismiehellä parisuhdedraamaa, yritti polttaa ravintolan Fuengirolassa: "20–30 sekuntia lisää, niin..." – lieskat tallentuivat videolle

Video näyttää, kuinka ravintola sytytettiin tuleen Fuengirolassa – suomalaismiehen motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta 3:16
Video näyttää, kuinka ravintola sytytettiin tuleen Fuengirolassa – suomalaismiehen motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta.

Espanjan Fuengirolan satamassa sijaitsevassa suomalaisomisteisessa Uusi Refla -ravintolassa tapahtui viime yönä tuhopolttoyritys.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä suomeksi kirjoittava kaupunkilehti Fuengirola.fi.

MTV Uutiset sai haltuunsa valvontakameratallenteen tapahtumista. Tapahtumien kulun voit katsoa artikkelin yllä olevalta videolta.

Valvontakameratallenteessa näkyy, kuinka ravintolan terassin telttakatoksen seinä syttyy tuleen. Seinä ei ehdi palaa pitkään ennen kuin ravintolan henkilökunta havaitsee palon ja ryhtyy sammutustöihin. Palon leviäminen katoksen rakenteisiin oli hyvin lähellä.

– Tilanne oli dramaattinen. Oli aivan normaali ilta, sitten oli jotain parisuhdeongelmaa ja sen jälkeen syttyi tulipalo, kommentoi Uusi Refla -ravintolan toinen ravintoloitsija Marko Levander MTV Uutisille.

Levanderin lisäksi ravintolatoimintaa pyörittää Lauri Pietikäinen.

– Aikaa lisää 20–30 sekuntia, niin palo olisi voinut kehkeytyä hyvin vaaralliseksi. Henkilökunnan nopea reagoiminen pelasti. 

Epäiltynä suomalainen mies – "Kaveri tiedetään"

– Videovalvonnasta näkyy, että nuori kaveri kiertää tuonne terassin ulkopuolelle ja siellä, missä hän sitten on ollut, syttyi tulipalo. Kaveri tiedetään, kuka hän on. Ja hän on suomalainen kaveri. 

Epäilty oli poistunut paikalta palon sytyttyä, mutta hänen jäljilleen päästiin toisen valvontakameratallenteen avulla. Paikallinen poliisi sai epäillyn kiinni Fuengirolan keskustasta puolen yön jälkeen.

Levander kuvailee tapahtunutta poikkeukselliseksi, sillä muutoin ravintola on rauhallinen. Suurimmaksi vaivaksi hän kertoo sen, "jos asiakas on ottanut kaksi olutta liikaa ja hänet on pitänyt saattaa taksiin".  

– En ymmärrä henkilökohtaisesti, että missään olosuhteissa vaarannetaan ihmisten turvallisuutta, Levander sanoo. 

Oliko syynä ryppy rakkaudessa?

Fuengirola.fi tietojen mukaan epäillyllä oli suhde erääseen ravintolan työntekijään. Suhde oli kuitenkin päättynyt työntekijän päätöksestä ja epäilty ottanut eron raskaasti.

Levander vahvistaa MTV Uutisille, että tapahtumien taustalla on "parisuhdetilanne". 

Fuengirola.fi tietojen mukaan epäilty oli käyttäytynyt ravintolassa lauantai-iltana epäilyttävästi. Hän oli ensin tuhonnut kaksi matkapuhelinta ja tämän jälkeen siirtynyt ravintolan terassille ja sytyttänyt telttakatoksen tuleen jotain herkästi syttyvää nestettä apuna käyttäen.

Levander vahvistaa myös edellä kuvatun. 

– Myöhemmin videotallenteista havaittiin, että mies tuhosi kaksi puhelinta. 

Mahdollisesti vakava rikos

Fuengirola.fi-lehden mukaan paikallinen poliisi tulkitsee polttoyrityksen murhapolttoyritykseksi, sillä tapahtuma-aikaan ravintolassa oli kymmeniä ihmisiä ja teko oli tahallinen. 

Ravintoloitsija Levanderin vahvistaa, että ravintolan puolella oli kymmenkunta ihmistä ja terassin puolella neljä.

– Ravintola oli jo tuohon aikaan sulkeutumassa. Istumapaikkoja ravintolassa on 120:sta 150:lle ihmiselle. 

Rikosnimike tarkentuu sen jälkeen, kun syyttäjä on tutkinut, olivatko paikalla olleet ravintola-asiakkaat välittömässä hengenvaarassa. Mikäli niin oli, kyse on vakavasta rikoksesta: murhapolttoyrityksestä voi saada Espanjassa jopa yli kymmenen vuotta vankeutta.

Levander kertoo, että palosta aiheutuneet tuhot ovat kuitenkin sen verran pienet, etteivät ne vaikuta ravintolan toimintaan ja aukioloaikoihin. Ravintola on siis auki aivan normaalisti. 

Lue myös:

    Uusimmat