Nyt puhuu Fuengirolan tuhopolttoyrityksen mahdollisesti laukaissut Janne: "Tuli fiboja, että voisi olla mustasukkainen"

3:16
Video näyttää, kuinka ravintola sytytettiin tuleen Fuengirolassa – suomalaismiehen motiiviksi epäillään mustasukkaisuutta.

Espanjan Fuengirolan satamassa sijaitsevassa suomalaisomisteisessa Uusi Refla -ravintolassa tapahtui viikonloppuna yöllinen tuhopolttoyritys.

Tuhopoltosta epäillään nuorta suomalaista miestä, joka oli tullut ravintolaan ilmeisesti selvittämään suhdeasioita ravintolassa työskentelevän entisen kumppaninsa, nuoren naisen kanssa.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan syynä ravintolan polttamiselle oli mustasukkaisuus, jota epäilty tekijä koki entisen kumppaninsa ja tämän uuden tapailukumppaninsa väleistä.

Asian MTV Uutisille vahvistaa kyseinen uusi tapailukumppani, jota tässä jutussa kutsutaan henkilön yksityisyyden suojaamiseksi keksityllä Janne-nimellä. Jannen todellinen henkilöllisyys on MTV Uutisten tiedossa.

Janne lähti lomailemaan Fuengirolaan noin viikko sitten ja tutustui sattumalta aiemmin mainittuun nuoreen naiseen ja he alkoivat tapailla. Kysyttäessä Jannen suhdetta naiseen mies kertoo, että he tapailevat. Janne haluaa suojella naista julkisuudelta, eikä sen vuoksi halua kertoa sen enempää suhteen laadusta.

Kaverin viimeinen ilta Fuengirolassa

Tuhopolton ilta eteni Jannen kertoman mukaan niin, että iltakuuden aikaan hän oli saapunut kaveriporukkansa kanssa suomalaisomisteiseeen ravintolaan, jonka tiesi entuudestaan.

Ilta oli sujunut rauhallisesti, ja porukalla oltiin vietetty erään kaverin viimeistä iltaa Fuengirolassa ennen hänen paluutaan takaisin Suomeen.

Lähempänä ravintolan sulkeutumista eli noin iltayhdeksän aikaan Janne huomasi, että hänen deittikumppaninsa, jutun alussa mainittu nuori nainen, keskusteli toisen miehen kanssa, ja että mies vilkuili häntä itseään erikoisella tavalla.

Janne kertoo tienneensä, kuka mies oli, sillä nainen oli maininnut ex-kumppanistaan Jannelle. Sen paremmin miestä Janne ei kuitenkaan tuntenut.

– Tuli sellaisia fiboja, että voisi olla mustasukkainen meistä. En siltikään kiinnittänyt huomiota, mistä he juttelivat.

Janne kertoo, että hänellä oli etäisyyttä mieheen ja naiseen vain puolisen metriä.

Myös Uusi Reflan ravintoloitsija Marko Levander vahvistaa, että ravintolassa oli jonkinlaista ”parisuhdedraamaa”.

Tilanne kuumenee

Keskustelun jälkeen mies poistui ja hetken päästä terassin telttakatos syttyi tuleen.

Henkilökunta havaitsi tulipalon lähes saman tien ja ryhtyi sammutustöihin.

– Kaikki tapahtui tosi nopeasti ja palo olisi myös levinnyt nopeasti, ellei Marko olisi sitä sammuttanut, Janne sanoo viitaten ravintolan omistajaan Marko Levanderiin.

Levander on kertonut MTV Uutisille, että valvontakameroiden tallenteista selvisi, että mies oli poistunut terassikatoksen ulkopuolelle ja sytyttänyt katoksen seinustan tuleen käyttäen apunaan jotakin herkästi syttyvää nestettä.

– Koen, että jos en olisi ollut ravintolassa tuona iltana, tätä ei olisi tapahtunut, Janne sanoo.

Janne tarkoittaa, että kokee miehen sytyttäneen ravintolan terassin tuleen mustasukkaisuudesta ja kohdistaneen teon häntä kohtaan. Janne kokee olevansa siis tuhopolton kohde.

Hänen mukaansa ravintolassa oli tapahtuma-aikaan kymmenkunta ihmistä. Tätä vahvistaa myös Levanderin MTV Uutisille aiemmin kertoma näkemys.

Janne ja hänen kaverinsa halusivat auttaa ravintolan henkilökuntaa siivoamaan tuhon jälkiä, jottei seuraavan aamun vuorolaisilla olisi niin valtava urakka saada paikkoja kuntoon.

– Mielestäni se oli ihan kohtuullista siinä tilanteessa, Janne sanoo.

Espanjan poliisi sai epäillyn miehen kiinni nopeasti Fuengirolan keskustasta. Häntä epäillään tuhopolton yrittämisestä ja pahimmillaan murhapolton yrittämisestä, sillä ravintolassa oli useita ihmisiä paikalla. Rikosnimike tarkentuu poliisitutkinnan aikana.

Murhapolton yrittämisestä voi saada Espanjassa jopa yli kymmenen vuotta vankeutta.

"Onni onnettomuudessa"

Viikonlopun tapahtumien jälkeen Janne on keskustellut lyhyesti tapailemansa naisen kanssa. Hän ei kuitenkaan halua sen enempää avata, kuinka nainen kokee tapahtuneen.

– Hänellä on kertomansa mukaan kaikki hyvin.

Tuhopolton yrityksen kohteeksi joutuneen ravintolan omistaja Marko Levander puolestaan kertoo, että hän on keskustellut henkilökunnan kanssa tilanteesta ja aikoo vastedeskin huolehtia henkilökunnan hyvinvoinnista sekä lisätä keinoja, joilla ennaltaehkäistä vastaavia tilanteita.

Nopean sammutustyön ansiosta palon tuhot jäivät suhteellisen pieniksi, mikä mahdollisti sen, että ravintola oli sunnuntaina auki normaalisti. Jannekin kävi paikalla katsastamassa vahinkoja ja tunnelmia.

– Onni onnettomuudessa, että kukaan ei loukkaantunut, Janne toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja