Mainos

Video törkeästä ryöstöyrityksestä leviää – pizzamyyjä puolustautui foliorullalla: Tutkinta käyntiin toimittajan soitettua poliisille

Itä-Suomen poliisissa on aloitettu rikostutkinta erikoisen tapahtumaketjun johdosta. Siilinjärveläisen pizzerian ryöstöyritys tallentui videolle, joka on levinnyt ripeästi sosiaalisessa mediassa. Sunnuntaiaamuna poliisi sai puhelun toimittajalta, ja näin tieto tavoitti viimein poliisinkin.

Rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että asiaa alettiin selvittää sen jälkeen, kun Savon Sanomien toimittaja soitti sunnuntaina. Korhosen mukaan videomateriaali oli sellaista, että esitutkintakynnyksen voitiin katsoa ylittyneen.

Ryöstyöyritysvideo on jaettu Pizza Kebab Siilimaxin Facebook-sivulla noin vuorokausi sitten. Sillä on tässä vaiheessa yli 400 some-jakoa ja yli 66 000 näyttökertaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa videon täältä.

Videolla näkyy, miten nuorehkon oloinen mieskaksikko sohii pizzerian työntekijää terävillä aseilla. Siitä, mitkä aseet ovat kyseessä, ei tarkasti saa selvää, mutta toisen ase on pitkä ja tikkumainen. Toinen näyttää pieneltä veitseltä.

Pizzerian työntekijä puolustautuu kaksikkoa vastaan foliorullalla osoitellen. Välillä hänellä on kädessään myös puhelin.

Lopulta kaksikko luovuttaa, ottaa kylmäkaapista maksamatta mukaan virvoitusjuomia ja poistuu paikalta.

Hätäkeskus ei hälyttänyt poliisia

Rikoskomisario Korhosen mukaan ei ole tiedossa, että kaksikko olisi saanut saalikseen mitään muuta. Poliisi on puhuttanut pizzeriayrittäjää, mutta tapahtuma-aikaan paikalla ollutta työntekijää ei vielä ole päästy puhuttamaan. Niinpä poliisi tiedot tapahtuneesta rajoittuvat tässä vaiheessa pitkälti videoon, jota tullaan myöhemmin käyttämään myös todistusaineistona.

Korhosen mukaan asiassa on nostettu rikossyyte. Korhonen arvioi, että lähtökohtaisesti kyseessä on törkeä ryöstön yritys, koska apuvälineinä on käytetty teräaseita, mutta nimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Tähän mennessä on kuitenkin saatu varmistettua, että pizzerian työntekijä oli soittanut tilanteessa hätäkeskukseen.

– Hätäkeskuksesta oli annettu ohjeeksi, että tehdä rikosilmoitus, Korhonen kertoo.

Hänen mukaansa parhaillaan selvitellään, miksi näin on toimittu.

– Siinä on ehkä ollut kieliongelmista johtuvia väärinkäsityksiä.

Korhonen arvelee, ettei hätäkeskuksessa ymmärretty, että tilanne on parhaillaan käynnissä, eikä poliisia siksi hälytetty.

Sinänsä tapahtuma vaikuttaa Korhosen mielestä hyvin tyypilliseltä kioski- tai kaupparyöstöltä.

– Nuoret henkilöt epätoivoisesti monesti rahapulassa ajautuvat tällaiseen tekoon, vaikka sieltä ei suuria rahasummia ole saatavissa. Riski on huomattavan iso saatuun hyötyyn nähden.

Pizzerian tapauksesta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.