Jari-Matti Latvala myönsi paineen nousevan Suomen MM-rallia kohti: "Saamme laittaa parasta peliin"

Sébastien Ogier häviää MM-rallin 0,2 sekunnilla Ott Tänakille! Rengasrikko vei Toyota-tähden ykkössijan lopussa 3:05
Sébastien Ogier koki maalissa kirvelevän tappion Ott Tänakille – Jari-Matti Latvalan ilme oli paljonpuhuva.

Hyundain Ott Tänakille Sardinian MM-rallissa koettu tappio kirveli Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa, ettei hän pystynyt peittelemään pettymystään MTV Urheilun haastattelussa.

Toyotan Sébastien Ogier taipui Sardiniassa viimeisten kilometrien aikana kahden sekunnin kymmenyksen tappioon, vaikka johti sunnuntain kisaa päätöspätkälle lähdettäessä 6,2 sekunnilla.

Ranskalaiskuskin kisa sai dramaattisen käänteen rengasrikon takia. Rallin lopputuloksissa toiseksi putoaminen maksoi Toyotalle neljä pistettä Hyundaihin nähden, mutta Power Stagen osalta tyhjin käsin jääminen tarkoitti, että pätkällä kaksoisvoiton vieneet Hyundai-kuskit nappasivat yhdeksän pistettä Toyotan neljää vastaan.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala piti tätä isompana harmituksen aiheena.

– Kova pettymys on tällä hetkellä päällä. Siitä ei pääse mihinkään enkä voi sitä yrittää peittääkään. Vähän aikaa ottaa aikaa ennen kuin sen saa sulateltua, Latvala kommentoi MTV Urheilulle kisan ratkettua.

Tänak nousi voitollaan tasapisteissä Toyotan Elfyn Evansin edelle MM-sarjan toiselle sijalle. Valmistajien pistetaulukossa Hyundailla on nyt 13 pinnan johto Toyotaan nähden.

– Nyt Hyundai on ollut vahva, ja se asettaa totta kai meille vähän lisää painetta. Meidän pitää nyt pystyä vastaamaan jatkossa siihen, että nyt on tultava vain tiukemmin ja paremmin sitten Puolaan, Latvala myönsi.

Toyotalle seuraavaksi ajettavat Puolan, Viron ja Suomen sorarallit sopivat selvästi Sardiniaa paremmin, mutta Latvala muistuttaa Hyundain nousseen niissäkin aiempaa vahvemmaksi haastajaksi.

– Sardinia ei ole ollut meille paras kilpailu missään nimessä. Jos katsotaan viimeiset viisi vuotta, niin tämä on ollut hyvin vahvasti Hyundain kilpailu.

– Mutta pitää muistaa, että Tänak on myös vahva näissä nopeissa kilpailuissa – varsinkin, kun mennään Puolan ja Latvian tyyppisiin olosuhteisiin. Kyllä me saamme nyt kaikki ihan parasta laittaa peliin, jos haluamme pärjätä, ja niin meidän täytyykin tehdä. Periksi ei saa antaa, ja taistella pitää, Latvala julisti.

Puolan MM-ralli ajetaan kesäkuun lopussa. Viro on vuorossa heinäkuun puolivälin jälkeen ja Suomen MM-ralli elokuun alussa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat