Mainos

Suomalaislaite Chilen kaivosmiesten turvana - yhtiö yllättyi

Suomalainen teknologiayritys Bluegiga on ollut mukana Chilen pelastustoimissa.

Chilen kaivosmiesten terveydentilaa on mitattu koko kaivoksessaoloajan suomalaisyhtiön langattomilla valvontalaitteilla

Bluegigan markkinointijohtaja Tom Nordman kertoo uutisen paljastuneen heillekin vasta eilen:

- Asia alkoi selviämään sitä kautta, kun ensimmäiset kaverit tulivat kaivoksesta ylös ja ulos ja nähtiin mitä laitteita heillä oli päällä - meidän ja uusiseelantilaisen yhteistyökumppanimme laitteet. Uusiseelantilaiset huomasivat laitteet uutiskuvista. Kun he olivat kuulleet kaivosonnettomuudesta, he myivät tai lahjoittivat laitteet Chileen.

Chileläisiä kaivosmiehiä on mitattu Bluegigan laitteilla kaksi kuukautta, sekä loukussa tunnelissa että nousuvaiheessa. Julkisuuteen ei ole tarkkaan kerrottu mitä kaikkea laitteilla on mitattu.

- Ainakin verenpainetta, ihmisen vartalon positiota eli ollaanko makuulla vai pystyssä ja sydämensykettä. Mahdollisesti myös happitasapainoa, mutta tästä minulla ei ole tarkkaa tietoa, Nordman kertoo.

Nordmanin mukaan mittalaitteita käytetään muun muassa Uudessa-Seelannissa kaivoksissa. Bluegiga on kehittänyt laitteiden tietoliikenneratkaisut eli langattoman teknologian. Uusiseelantilainen yhteistyökumppani kehitti itse sensorit.

Samaa teknologiaa voidaan käyttää myös etävalvonnassa tavallisilla ihmisillä, muun muassa vanhusten verenpaineen valvonnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.