Suomalaishuippu on löytänyt parin: "Sopivan pituinen ja oikeanmaalainen" – tähtää olympialaisiin

Suomen pitkäaikainen taitoluistelun miesten yksinluistelun kärkihahmo Valtter Virtanen siirtyy pariluisteluun ensi kaudella toiveenaan päästä seuraaviin talviolympialaisiin. Parikseen hän on löytänyt Tilda Alterydin.

– Tarkoitus on tehdä liukuva siirto syksyn aikana. Pidetään portti auki vielä sille, että jos se ei häiritse, voin vielä syksyllä osallistua yksinluistelukisoihin, Virtanen vahvisti STT:lle.

Virtanen kertoi kokeilleensa pariluistelua muutaman kuukauden ajan runsaat kymmenen vuotta sitten ja etsineensä "puoliaktiivisesti" paria viime vuosina.

– Nyt löytyi sopivan pituinen ja oikeanmaalainen. Suomalaiset naisluistelijat ovat lähes kaikki liian isoja minulle, Virtanen sanoi.

Alteryd on 150-senttisenä kaksikymmentäkaksi senttiä Virtasta lyhyempi. Alteryd on syntynyt Vietnamissa, mutta asuu Ruotsissa. Hän edusti pariluistelussa viime kauden alkupuolelle asti Kanadaa Gabriel Farandin kanssa.

– Siinä on vuoden sulku. Se jatkuu marraskuuhun asti ennen kuin hän voi edustaa toista maata. EM- ja MM-kisoihin pääsemme heti, jos näytöt riittävät. Olympiakisoihin on kahden vuoden sulku, Virtanen kertoi.

Virtanen, 36, on miesten yksinluistelun moninkertainen Suomen mestari. Hän on edustanut Suomea lukuisia kertoja EM- ja MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat