Mainos

Suomalaiset venäläismedian syytöksistä: Turmatien hoito riittävää

Liikenne- ja viestintäministeriön toimistopäällikkö Seppo Kykkänen ei usko, että suomalaiset olisivat laiminlyöneet velvollisuuksiaan Nuijamaalta Viipuriin johtavan tien hoidossa.

Tiellä sattui tänään tuhoisa pikkubussin ja tukkirekan välinen kolari, joka vaati 10 ihmisen hengen. Kuolleiden joukossa ei ollut suomalaisia.

Onnettomuuden jälkeen Leningradin alueen uutissivusto 47news.ru nosti esiin mahdollisuuden, että tietä ei olisi huollettu asianmukaisesti.

47news.ru kuvasi verkkosivuillaan onnettomuustietä ”suomalaiseksi luistinradaksi”. Saimaan kanavan vuokra-alueella sijaitsevan tien ylläpito- ja hoitovastuu on Suomella, vaikka tie kulkee Venäjän puolella.

Sivuston mukaan kuolonkolarin uhreilla ei ollut mahdollisuuksia selvitä, koska tien paikalla oli onnettomuushetkellä luistinrata.

47news.ru:n julkaisemasta jutusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

– Suomalaiset ovat yleensä hoitaneet velvollisuutensa hyvin. Tietä hoidetaan samanlaisilla kriteereillä kuin suomalaisia teitä, Seppo Kykkänen kommentoi MTV Uutisille.

– En tiedä, millainen tilanne on ollut onnettomuushetkellä,  siitä pitää puhua asiantuntijoiden kanssa. Tähän saakka tien hoito on ollut kuitenkin asiallista ja riittävää.

Monta selitystä

Venäläismediassa on nostettu esille myös mahdollisuus, että minibussin kuljettaja olisi lähtenyt ohittamaan edellä ajavia autoja huonossa kohdassa.

Venäjän viranomaiset ovat arvioineet onnettomuuden johtuneen huonoista sääoloista, joiden vuoksi pikkubussi ajautui vastaantulevien kaistalle.

Onnettomuustie on tehty alun perin Neuvostoliiton aikana Saimaan kanavan huoltoa varten. Viime vuosikymmeninä huoltotien liikenne on Kykkäsen mukaan muuttunut räjähdysmäisesti.

– Venäjän viranomaisten kanssa on useita kertoja keskusteltu, että kansainvälinen liikenne pitäisi saada pois kanavan huoltotieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.