Mainos

Suomalaiset eivät näe kauppakiistassa hallituskysymystä

Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen ei suomalaisten mielestä ole sen luokan asia, että siitä pitäisi tehdä hallituskysymys. Aamulehden Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 78 prosenttia vastanneista katsoi, ettei aukiolosta pitäisi tehdä hallituskysymystä.

Vastanneista 13 prosenttia piti liikeaikalain muutosta niin tärkeänä, että hallituksen on syytä erota, jos eduskunta hylkää lakiesityksen. Yhdeksän prosenttia ei osannut ottaa asiaan kantaa. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) on ilmoittanut, että hallituksen esityksen läpimeno eduskunnassa on hallituskysymys. Ehdotus nykyistä vapaammista aukioloista hylättiin tiukassa äänestyksessä joulukuussa, mutta asia on tulossa eduskunnan käsittelyyn uudelleen todennäköisesti helmikuun aikana.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 500 suomalaista. Haastattelut tehtiin puhelimitse tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona. Ihmisiltä kyseltiin näkemyksiä myös tulevasta hallituspohjasta, jos Lipposen hallitus kaatuisi kiistaan. Vastanneista 30 prosenttia säilyttäisi nykyisen viiden puolueen hallituspohjan, mutta vaihtaisi ministereitä.

SDP:n ja keskustan yhteistyötä kannatti 11 prosenttia vastanneista. Kahdeksan prosenttia piti parhaana keskustan ja kokoomuksen porvarihallitusta ja SDP:n ja kokoomuksen hallitusta seitsemän prosenttia. Kolmen suurimman puolueen eli SDP:n, keskustan ja kokoomuksen yhteistyötä kannatti 17 prosenttia. Yli neljännes kyselyyn vastanneista ei ottanut asiaan kantaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.