Suomalainen sushi ja hillottu raparperi 11.7.2000

toim. Ari Malmberg
Sushi on alunperin japanilainen riisiruoka, jonka kanssa tarjotaan raakaa kalaa, kasviksia, wasabia (=japanilainen piparjuuritahna), hillottua inkivääriä ja soijaa

5 dl puuroutuvaa riisiä
8 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
250 g kalafileetä
(silakka, siika, särki, kampela, kuha, lohi)
1 sentin paksuisiksi paloiksi leikattuna

wasabia tai piparjuuritahnaa hillottua
inkivääriä tai hillottua raparperia
Huuhtele riisi kylmällä juoksevalla vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää vesi. Anna seistä 5-10 min. Kuumenna riisi ja anna kiehua 10 min. kannen alla välillä hyvin sekoittaen.

Käännä lämpö pois ja anna riisin hautua noin 5 min. kannen alla. Sekoita etikka, suola ja sokeri keskenään.

Kaada riisi laakeaan astiaan ja lisää etikkasuolaseos riisiin koko ajan puulastalle sekoittaen. Anna jäähtyä ja sekoita aina välillä.

Pyöritä kylmästä riisistä pieniä (2x3cm) kakkuja. Asettele riisikakkujen päälle pienet palat raakaa kalaa.

Tarjoa raastetun piparjuuren tai wasabin, hillotun raparperin tai inkiväärin ja soijan kanssa

Hillottu raparperi


250 g raparperia
2 rkl hunajaomenaviinietikkaa
2 rkl tummaa kidesokeria
Pese raparperi ja viipaloi se 2 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja kaada siihen raparperiviipaleet ja sokeri.

Kun sokeri sulaa ja raparperi pehmenee, ei kuitenkaan mössöydy, kaada seos kannelliseen astiaan ja lisää etikka. Anna marinoitua vähintään 6 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat