Sunny Car Centerin Ritaluoma ei luovuta: "Rahoitus järjestyy"

Hämeenlinnaan Euroopan suurinta autokauppakeskusta rakennuttamassa ollut Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoo MTV Uutisille hankkeen etenevän positiivisessa hengessä.

Ritaluoma sanoo neuvotelleensa hankkeen rahoituksesta useamman tahon kanssa.

- Meillä on erilaisia rahoituspaketteja. Voin kertoa, että kyseessä on isoja yrityksiä, joten kovin nopeasti asiat eivät etene.

- Kaksi on eurooppalaista ja yksi muualta, Ritaluoma sanoo.

Ritaluoman mukaan keskusteluja on käyty "aika positiivisessa hengessä".

- Uskoisin, että ratkaisu saadaan vuodenvaihteeseen mennessä, tonttiasia jo varmasti marraskuussa, Ritaluoma jatkaa.

Ritaluoma kertoo olleensa aktiivisesti yhteydessä Hämeenlinnan kaupunkiin ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuohon. Toimitusjohtajan mukaan autokauppahanketta halutaan nimenomaan jatkaa ja rakentaa aikaisempien suunnitelmien mukaan Hämeenlinnan kaupungin omistamalle tontille Kirstulan alueelle.

Julkisuudesta paljon haittaa

Markku Ritaluoma kertoo, että julkisuudessa käyty myllytys hankkeen ympärillä on tarkoittanut hyvin negatiivisia asioita projektille.

- Kyllä tällainen ylilyönti on ihmetyttänyt rahoittajia, mutta yritän ajatella aina positiivisesti.

- Tietysti pahimmillaan mieli vähän masentuu, kun ihmisten kateellisuus nostaa tällä tavalla päätään, Ritaluoma kertoo tunnelmistaan rahoituskohun aikana.

Hankkeesta Ritaluoma ei aio kuitenkaan hevillä luopua. Hän kertoo itsellä olevan projektissa paljon pelissä.

- Omaan mittasuhteeseen nähden olen laittanut paljon omaa rahaa kiinni tähän. Teen työtäni niin kauan kuin saan ratkaisun.

Usko ei lopu

Ritaluoma kertoo myös, että hankkeen kokoluokkaa ei ole tarkoitus pienentää tai muuttaa.

- Päinvastoin, päivitimme hiljattain suunnitelmia ja tällä hetkellä uskallan sanoa, että rakentaminen on 5-7 prosenttia huokeampaa kuin projektin alussa. Nyt on eittämättä paras ajankohta rakentaa.

Yhtiön toimitusjohtaja on myös hyvin optimistinen, että tonttikauppa saadaan vielä kaikesta huolimatta järjestymään Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

- Ei mikään poliittinen ryhmä voi kieltäytyä jos tällaisen summan tuon rahaa kaupungille.

- Eikä kysymyksessä ole pelkästään raha, vaan täytyy myös muistaa nämä 1000 - 1500 työpaikkaa, jotka hanke tuo alueelle. Siinä on monen perheen leipä kiinni, Ritaluoma muistuttaa.

Hämeenlinnan kaupunki haki lokakuun alussa tonttikaupan purkua, kun Sunny Car Center ei ollut jatketuista maksuajoista huolimatta maksanut rahoja kaupungille. 

Lue myös:

    Uusimmat