Suku kokoontui yhteiselle illalliselle – nyt neljä perheenjäsentä on kuollut koronaan: ”Tämä on sietämätön tragedia"

0:37
Miten korona vaikuttaa suomalaisiin ravintoloihin? Katso haastattelu videolta.

Yhdysvaltalainen perhe on menettänyt neljä jäsentään koronapandemialle, kertoo uutiskanava CNN. Tämänhetkisten tietojen mukaan kaikki kuolleet olivat perusterveitä, mutta yksi heistä oli yli 70-vuotias.

Maaliskuun 3. päivänä illalliselle kokoontunut 27-henkinen newjerseyläinen perhe on menettänyt kolme jäsentään koronavirukselle. Kokoontumisen uskotaan olevan tartuntojen lähde, kertoo The New York Times.

Perheen matriarkka, 73-vuotias Grace Fusco kuoli pian koronavirusdiagnoosin jälkeen tietämättä sitä, että hänen kaksi viisikymppistä lastaan olivat jo aiemmin menehtyneet COVID-19-tautiin. Päivä äitinsä jälkeen kolmas viisikymppinen lapsi menehtyi.

– Tämä on sietämätön tragedia perheelle, perheenäidin serkku Roseann Paradiso Fodera sanoo CNN:n mukaan.

"He eivät voi edes surra kunnolla"

Kunnolliseen surutyöhön amerikanitalialainen perhe ei ole vielä päässyt. Kaksi sen jäsenistä taistelee edelleen koronavirusta vastaan ja on kriittisessä tilassa. Yksi perheenjäsen on sairastunut koronaan, mutta hänen tilansa on vakaa. Loput perheillalliselle kokoontuneen suvun jäsenestä odottavat testituloksiaan karanteenissa ahdistuneina.

– Se on niin surkeaa. He eivät voi edes surra kunnolla, Fodera sanoi The New York Timesin haastattelussa.

Vältä kokoontumisia myös viikonloppuna

Perheen mukaan sairastuneet olivat olleet hyvässä kunnossa ennen koronavirustartuntaa. Sairastuneilla viisikymppisillä ja heidän seitsemänkymppisellä äidillään ei tämänhetkisten tietojen mukaan ollut perussairauksia.

New Jerseyn terveyskomissaari Judith M. Persichilli varoittaa viikonlopun lähestyessä perheitä ja ystäviä kokoontumasta keskenään. Niin Yhdysvalloissa kuin Suomessa on kielletty yli 10 hengen kokoontumiset. Yli 70-vuotiaita on kehotettu pysymään kotonaan erillään muista. Lue tästä, millaisin linjauksin koronan leviämistä Suomessa hidastetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja