Sudanin armeija kertoo vetäytyneensä tulitaukoneuvotteluista – YK:n mukaan avuntarve koskee kymmeniä miljoonia ihmisiä

YK:n mukaan taistelut Sudanissa aiheuttavat pakolaisaallon 2:14
Aiemmin toukokuussa: YK:n mukaan taistelut Sudanissa aiheuttavat pakolaisaallon.

Sudanissa maan asevoimat on keskeyttänyt tulitaukoneuvottelut puolisotilaallisten RSF-joukkojen kanssa, viranomaislähde kertoo.

Lähteen mukaan asevoimat vetäytyi Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian vetämistä neuvotteluista, koska RSF-joukot eivät sen mukaan ole kunnioittaneet yhdenkään tähän mennessä solmitun tulitauon ehtoja.

Viimeisintä tulitaukosopimusta sovittiin maanantaina jatkettavan viidellä päivällä. Vaikka tulitauko oli jo maanantaihin mennessä rakoillut, oli se neuvottelijoiden mukaan kuitenkin mahdollistanut humanitaarisen avun toimittamisen Sudaniin.

Taistelut maassa ovat tällä viikolla jatkuneet voimassa olevasta tulitauosta huolimatta. Maan asevoimia komentava Abdel Fattah al-Burhan sanoi tiistaina joukkojen luona vieraillessaan, että armeija on valmis taistelemaan voittoon asti.

Sudanissa on taisteluiden alettua tehty useita tulitaukosopimuksia. Yksikään niistä ei ole pitänyt.

Huhtikuun puolivälissä alkaneissa taisteluissa on kuollut yli 1  800 ihmistä ja yli miljoona on joutunut jättämään kotinsa. Jo ennen taistelujen alkamista noin kolmannesta Sudanin asukkaista uhkasi nälänhätä.

YK:n arvion mukaan 25 miljoonaa sudanilaista tarvitsisi heti humanitaarista apua.

Lue myös:

    Uusimmat