Mainos

Stubbilta karu arvio Venäjän taloudesta

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) pitää erittäin todennäköisenä, että Venäjän heikko taloustilanne vaikuttaa Venäjän ja Ukrainan rauhanneuvotteluihin.

Pääministeri Stubbin arvio Venäjän taloustilanteesta on karu.

– Venäjän taloustilanne tällä hetkellä on huono. Rupla syöksyy, talous laskee, öljyn hinta laskee ja pakotteet purevat. Talous on Venäjällä tällä hetkellä pakkasella, sanoo Stubb MTV Uutisille.

Stubb uskoo talouden rooliin Ukrainan kriisin ratkaisemisessa. Hän sanoo, että raha on yksi parhaista maailman rauhanvälittäjistä.

Suomen pankin Venäjä-asiantuntija, vanhempi ekonomisti Heli Simola sanoo, että on vaikea arvioida kuinka kauan Venäjä kestää tilannetta.

– Venäjällä tietysti on jonkin verran myöskin omia reservejä eli heillä on edelleen varsin suuri valuuttavaranto ja öljyrahastoja, joiden avulla taloutta voidaan tukea jonkin aikaa. Eräät venäläiset asiantuntijat ovat esittäneet arvioita muutamasta vuodesta. Toki tietysti on vaikea sanoa, mikä se täsmällinen aika on ja riippuu paljon siitä, miten tilanne tästä edelleen kehittyy, sanoo Simola.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.