Mainos

Stubbilla ja Guzenina-Richardsonilla jättivelat asunnoista

Uuden hallituksen ministereillä on pääosin tavanomaisia summia asuntolainaa. Tämä selviää tänään julkistetuista sidonnaisuusilmoituksista. Usealla ministerillä on jopa yllättävän vähän velkaa. Erkki Tuomiojalla (sd.), Paula Risikolla (kok.) ja Päivi Räsäsellä (kd.) ei näytä olevan lainoja lainkaan rasitteenaan.

Pääministeri Jyrki Kataisella (kok.) on asuntovelkaa 200 000 euroa yhdessä vaimonsa kanssa. Jutta Urpilaisella (sd.) puolestaan on asuntolainaa noin 300 000 euroa, joista noin 75 000 euroa yhdessä miehensä kanssa.

Ilmoituksista paljastuu myös muhkeita asuntovelkoja. Alexander Stubbin (kok.) lainapotti on lähes 750 000 euroa ja Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) yli 500 000 euroa. Guzenina-Richardsonilla on 135 neliön asunto Espoossa ja 100 neliön asunto Kirkkonummella. Stubbilla on omakotitalo Espoossa, ja lisäksi hän on perinyt neljänneksen asunnosta Helsingissä.

Stubbilla on myös lähes 90 000 euroa kiinni Euroopan parlamentin eläkerahastossa ja yksityisessä eläkevakuutuksessa.

Vähemmistöllä ministereistä osakeomistuksia

Yli puolella hallituksen ministereistä ei ole lainkaan osakeomistuksia tai omistukset rajoittuvat vain puhelinosakkeisiin.

Osakkeisiin tai rahastoihin ovat sijoittaneet ainakin Jyri Häkämies (kok.) ja Jari Koskinen (kok.), Stefan Wallin (r.) ja Anna-Maja Henriksson (r.), Erkki Tuomioja (sd.) sekä Heidi Hautala (vihr.). Heidän omistuksiensa voi arvioida yleisesti olevan joidenkin satojen tai tuhansien eurojen arvoisia. Esimerkiksi Koskinen on sijoittanut muun muassa kiisteltyyn Talvivaaran kaivososakeyhtiöön.

Jokaisen ministerin on annettava nimityksensä jälkeen selvitys elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan. Ministerin pitää myös ilmoittaa sellaisista tehtävistä ja sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa ministerinä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.