Mainos

Stubb tukikirjeestä: Karhunpalvelus itselleni – ei mennyt ihan kuin Strömsössä

1:58

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoo, että ajatus tukikirjeestä hänelle on ollut ilmassa jo pitkään.

Hän sanoo, että idea kirjeestä ei ollut hänen, mutta kertoo pitäneensä ajatusta hyvänä. Puolueen kenttäjohto ja muuta kokoomusjohtoa julkisti pääsiäisviikonloppuna kirjeen, jossa toivottiin työrauhaa puheenjohtajalle.

– Ihminen on perso kehuille ja tuelle. Se on täysin inhimillinen reaktio, sanoi Stubb runsaslukuiselle toimittajajoukolle eduskunnassa.

Hän sanoo, että ei ollut kirjoittamassa kirjettä, mutta vaikuttaneensa sen sisältöön. Hän kertoo soittaneensa kokoomuspiirien hallitusten jäsenille tunnustellakseen, onko idea hyvä.

Stubb myöntää, että painetta häntä kohtaan on ollut.

– Joskus asiat voivat olla sellaisia, että on vaikea paikka ja on sellainen tunne että on kova paine päällä, ja pitäisi rauhoittaa tilanne. Ei nämä ole viestintästrategia- tai operaatiojuttuja vaan ne tulee sydämestä, sanoi Stubb.

Stubb kuvailee kirjettä lopulta karhunpalvelukseksi itselleen.

– Ei mennyt ihan kuin Strömsössä, sanoi Stubb.

Hän sanoo, että kirjeen vilpitön tarkoitus oli osoittaa tukea, mutta keskustelu kääntyi toiseen suuntaan. Stubbin mukaan kirjeen tarkoituksena ei ollut tukahduttaa keskustelua puheenjohtajakisasta, mistä sitä on arvosteltu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.