Mainos

Stubb iloitsee: "Venäjän WTO-jäsenyys hyvä asia kaikille"

Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä iloitsi Venäjän häämöttävästä WTO- jäsenyydestä tänään Huomenta Suomen haastattelussa. 18-vuoden odotuksen jälkeen Venäjän Maailman kauppajärjestöön liittyminen on nyt enää duuman käsissä.

Myös ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb odottaa Venäjän WTO-jäsenyyttä positiivisella mielellä.

Penttilällä on kymmenien vuosien kokemus Venäjän kaupasta. Nykyään Stockmannilla on noin 80 erilaista myymälää eripuolilla Venäjää. Penttilä uskoo, että Venäjän jäsenyys tekisi maasta mielenkiintoisemman investointikohteen. Hän näkee jäsenyyden tuovan suuria etuja myös Suomelle.

– Meidän kannalta tärkein asia on se, että tuontitullit tulevat alenemaan jonkin siirtymäajan kuluessa merkittävästi, Penttilä sanoo.

– Tuontituotteiden kilpailukyky Venäjällä paranee, joka tarkoittaa sitä, että hinnat joko laskevat tai pystyttäisiin parantamaan myyntikatteita, hän perustelee. Penttilä uskoo jäsenyyden vähentävän myös korkeisiin tulleihin liittyvää rikollisuutta.

Huomenta Suomessa haastateltu Stubb näkee WTO-jäsenyyden olevan onni kaikille; niin Venäjälle, EU:lle, WTO:lle kuin Suomellekin.

– Venäjän teollisuus ja talous monipuolistuu ja modernisoituu. EU:n puolelta tämä lisää kaupan vakautta. WTO:lle tämä on hyvä homma, sillä nyt kaikki suuret talousmahdit ovat WTO:n jäseniä, Stubb listaa.

– Venäjä on aina olemaan TOP 3 kauppakumppani meille, ja esimerkiksi tämä tullitasojen sidonta on meille hyvä asia, Stubb iloitsee. Hän toteaa jäsenyyden olevan ilouutinen myös suomalaiselle puu-, paperi- ja selluteollisuudelle.

– Tästä syntyy nimenomaan huomattavasti vakaampi talousalue, jonka kanssa on helpompi työskennellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.