Mainos

STTK tukee Vanhasen ehdotusta paluusta tupo-aikaan

STTK:n valtuustossa puhunut Mikko Mäenpää ei halunnut tänään puuttua toimihenkilökeskusjärjestön sisäisiin riitoihin, joita kunta-alan raju työtaistelu on aiheuttanut. Vanhasen moderni tupo sai Mäenpäältä kannatusta.

Tänään nähtiin uhoava STTK, jonka valtuusto oli siivonnut kipeät asiat maton alle. Kunta-alan työtaistelu on niin tuoreena mielessä, että sen ruotiminen aiheuttaisi turhaa vahinkoa, oli puheenjohtaja Mikko Mäenpään viesti.

Tänään Tehyn, Jytyn ja Superin puheenjohtajia oli mahdoton saada samaan kuvaan. Likapyykki pestään rauhassa ja julkisuudelta piilossa ensi vuoden puolella, kun pöly on vähän laskenut.

- Ensimmäiseksi on sanottava, että olipahan kierros. Ja kun teitä katsoo, niin näyttää, että kaikki ovat selvinneet kuitenkin jotenkuten hengissä, Mäenpää totesi.

Mäenpää ei suostunut suoraan sanomaan, onko kunta-alan neuvottelujärjestelmä aikansa elänyt. Hän kuitenkin ihmetteli, että jos joku liitto haluaa siitä irtautua - kuten Tehy - onko muiden liittojen tehtävä ehkäistä se.

- Kyllä varmasti kaikkien kannattaisi miettiä vähän joustavampaa neuvottelujärjestelmää, Mäenpää pohti.

Vaikka pääministeri Matti Vanhanen haukkui Tehyn työtaistelumenetelmät alimpaan kattilaan, tukee Mäenpää Vanhasen ajatusta paluusta tupoaikaan. Vanhanen lupaa kutsua työmarkkinaosapuolet neuvotteluihin vuonna 2009 ja toivoo malliksi uutta, modernia tupoa.

Mäenpää vakuuttaa, että tuporemontinkin jälkeen malliin kuuluisi tehdä kaikille sama yleiskorotus, koska se kuuluu hänen mielestään suomalaiseen oikeudenmukaisuuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.