Stora Enson tehtaalla syttynyttä tulipaloa sammutetaan Varkaudessa yöhön asti – savu alkanut kulkeutua asutusalueita kohti

Stora Enson tehtaalla Ahlströminkadulla Varkaudessa syttyneen tulipalon sammutustyöt kestävät pitkälle iltaan, mahdollisesti yöhön asti, Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Sammutustoiminta on käynnissä. Palo on saatu rajattua, mutta tällä hetkellä haasteena on, että savunmuodostus lisääntyy, sanoo päivystävä palomestari Mikko Hynninen.

Savu kulkeutuu asutusalueita kohti, mutta Hynnisen mukaan toistaiseksi ei ole tarvinnut antaa vaaratiedotetta.

Pelastuslaitoksen mukaan tulessa on tehtaan alueella olevia hakekasoja noin 1,5 hehtaarin alueella. Hakekasat ovat noin kymmenen metrin korkuisia.

– Ne ovat varsin hankalia sammutettavia, palomestari Petteri Lintunen kertoi aiemmin päivällä.

Tulessa jätepuuta

Stora Enson viestinnästä tarkennetaan, että tulipalo on puukentän jätepuukasoilla. Suuret sellunkeittoon menevät hakekasat eivät ole tulessa.

Palossa ei pelastuslaitoksen mukaan ole sattunut henkilövahinkoja, eikä siitä tällä hetkellä aiheudu vaaraa ympäristön asukkaille.

Stora Enson Varkauden tehdas sijaitsee kaupungin keskustassa. Tehtaalla valmistetaan aaltopahvin raaka-ainetta ja sellua. Tehdas työllistää 185 henkilöä.

Kohteessa on edelleen yli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä sekä Pohjois- että Etelä-Savosta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta aamulla kello 9.55.

Uutinen päivitetty 18.7.2020 kello 17.10.

Lue myös:

    Uusimmat