Mainos

Stepashin uhkaili luottamuslauseäänestyksellä Venäjällä

Venäjän pääministeri Sergei Stepashin uhkasi tänään mittauttaa hallituksensa luottamuksen, jos parlamentin alahuone eli duuma ei hyväksy Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa sovittua lakipakettia.

-Jos lakipakettia ei hyväksytä, joudun nostamaan hallituksen luottamuksen koko kansan eteen, Stepashin sanoi. Jos Stepashinin hallitus saisi epäluottamuslauseen, presidentti Boris Jeltsin joutuisi joko nimittämään uuden pääministerin tai hajottamaan kommunistien johtaman duuman.

-Jos duuma äänestää vastaan - mikä on maan tulevaisuus, kuka maksaa miljardien dollarien velat, Stepashin kyseli. Duuma lykkäsi eilen epäsuositun bensiiniverolain käsittelyä ensi viikolle, vaikka Stepashin olikin toivonut sen nopeaa hyväksymistä. Laki kuuluu osana IMF:n vaatimuksiin, jotka Venäjän on täytettävä, jotta se saisi rahaston merkitsemän 4,5 miljardin dollarin lainan.

Stepashinin mukaan Venäjän puolustuslaitos on katastrofaalisessa tilassa ja kehotti ensi vuoden budjetinlaatijoita huomioimaan asevoimien tilanteen. Hänen mukaansa Kosovon rauhanturvaoperaatioon osallistuvalle venäläiselle joukolle tullaan myöntämään rahaa. -Meidän tulee ottaa huomioon armeijan heikko tilanne kun päätämme lähettää joukkoja Jugoslaviaan, Stepashin sanoi hallituksen kokouksessa.

Stepashinin mukaan hän ja puolustusministeri Igor Sergejev raportoivat ensi viikolla presidentti Jeltsinille neljästä eri vaihtoehdosta venäläisjoukoiksi. Pääministeri ei kuitenkaan tarkentanut vaihtoehtoja.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.