Mainos

Sri Lankan väkivalta kiihtyy

Taisteluja kuvattiin pahimmiksi sen jälkeen kun maan sisällissodassa saatiin aikaan tulitauko runsas kaksi vuotta sitten.

Sri Lankassa on puhjennut vakavia väkivaltaisuuksia tamilisissien kahden kilpailevan ryhmittymän välille. Ainakin 11 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa, kertoi uutistoimisto DPA tänään. Taisteluja kuvattiin pahimmiksi Sri Lankassa sen jälkeen kun maan sisällissodassa saatiin aikaan tulitauko runsas kaksi vuotta sitten.

Sri Lankan armeija on määrätty hälytystilaan, mutta se ei tiettävästi ole osallistunut yhteenottoihin tänään. Taisteluja käytiin maan itäisessä osassa tamilitiikereiden LTTE-järjestön ja siitä irrottautuneen ryhmän välillä.

Kapinallista ryhmää vetää eversti Karuna- nimellä paremmin tunnettu V. Muralitharan, jonka mukaan LTTE on kohdellut huonosti maan itäosan tamileja. Hänen mukaan pohjoisen tamilit ovat muun muuassa lähettäneet idän sissit taisteluun, mutta pitäneet itsellään tärkeät tehtävät. Itäisen osan sissikomentajana toimineella Karunalla arvioidaan olevan takanaan noin 5 000-6 000 LTTE:n kaikkiaan 15 000 taistelijasta.

LTTE:n johtoa lähellä olevan internet-sivun mukaan 300 Karunan taistelijaa olisi tänään antautunut pohjoisen tamileille. Punaisen ristin mukaan tuhansia siviilejä on paennut kodeistaan taistelujen tieltä Sri Lankan koilisosassa.

Tamilisissit ovat taistelleet kahden vuosikymmenen ajan itsenäisen valtion perustamiseksi Sri Lankan pohjois- ja itäosiin. Pääministeri Ranil Wickremesinghe solmi sissien kanssa tulitauon helmikuussa 2002, mutta jatkoneuvottelut päättyivät tuloksettomina viime vuoden keväällä.

Sri Lankassa parlamenttivaalit äskettäin voittaneen presidentti Chandrika Kumarantungan puolue on sanonut haluavansa aloittaa rauhanneuvottelut uudelleen. Kumaratungalla on kuitenkin ollut kovempi linja sisseihin kuin Wickremesinghellä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.