Mainos

Sri Lankan armeija surmasi kymmeniä tamilikapinallisia

Kymmeniä siviilejä on haavoittunut taistelujen vuoksi ja useita armeijan sotilaita kuollut.

Sri Lankan armeija sanoo surmanneensa ainakin 40 tamilikapinallista torjuessaan kapinallisten hyökkäyksiä armeijan tukikohtiin ja taistellessaan näitä vastaan Mutturin kaupungissa.

Armeijan mukaan myös viisi sotilasta on kuollut ja 18 haavoittunut taisteluissa. Lisäksi kaksi siviiliä sai surmansa taisteluissa ja kymmeniä haavoittui.

Sri Lankan tamilikapinalliset ovat hyökänneet armeijan tukikohtiin Sri Lankan koillisosassa. Taisteluja on käyty ainakin kolmen tukikohdan edustalla Trincomaleen alueella.

Tiikerit hyökkäsivät tukikohtiin raskain asein, ja armeija vastasi tulitukseen. Paikalliset kertovat myös tiikereiden pitävän hallussaan yhtä poliisin tarkastuspistettä.

Mutturissa tamilitiikereiden tulitus osui myös sairaalaan, jossa kuoli ainakin yksi työntekijä.

Tiistaina Trincomaleen satamassa käydyissä taisteluissa kuoli ainakin neljä merisotilasta ja useita sissejä.

Norjalaisministeri vaati loppua taisteluille

Sri Lankan rauhanvälittäjänä toimiva Norja vaatii välittömästi loppua maan taisteluille. Sekä maan hallituksen joukot että tamilisissit ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiään viime päivien aikana ja tulitaukosopimus on olemassa enää paperilla.

- Vetoamme voimakkaasti sen puolesta, että hyökkäystoimet lopetetaan välittömästi, sanoi Norjan kehitysyhteistyöministeri Erik Solheim.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.