Mainos

Spin-Farm Universal Musicille

Universal Music Oy on ostanut osake-enemmistön Suomen suurimmasta riippumattomasta levy-yhtiöstä Spin-Farm Oy:stä.

Spin-Farmin liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 4,5 miljoonaa euroa. Itsenäisenä yksikkönä pysyvä yhtiö työllistää 13 henkilöä, jotka jatkavat yhtiön palveluksessa. Spin-Farmin toimitusjohtajana jatkaa Riku Pääkkönen. Spin-Farm Oy:n levymerkkejä ovat Spinefarm Records, Ranka Recordings, Odor, Freeride ja Hawaii Sounds.

Yhtiön tärkeimpiä kotimaisia artisteja ovat tämän hetken Suomen albumilistan ykkönen Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Nightwish, Children Of Bodom ja Sonata Arctica. Ulkomaisten edustusten kautta Spin-Farmin julkaisulistalla ovat muun muassa Tom Waits, Manowar, Rancid, Motörhead sekä kotimaiset Sentenced ja Stratovarius.

-Spin-Farmin avulla saamme merkittävästi kattavamman osan kotimaisesta musiikista. Uskon myös, että Universal Music Groupilla on mahdollisuus edesauttaa Spinen artistien kansainvälistä menestystä, Universal Music Oy:n toimitusjohtaja Gugi Kokljuschkin toteaa.

-Spin-Farm on firma, jossa yhdistyvät luovuus ja rohkeus sekä liiketoiminnan kokonaisnäkemys, Kokljuschkin kiteyttää käsityksensä. Myös Spin-Farmin toimitusjohtaja Riku Pääkkönen luonnehtii kauppaa tärkeäksi nimenomaan ulkomaiden markkinoita ajatellen. -Kauppa Universalin kanssa mahdollistaa monia yhteistyömuotoja yritystemme välillä. Etenkin toimintamme Suomen ulkopuolella tehostuu, mikä luo artisteillemme paremmat mahdollisuudet lyödä läpi kansainvälisillä markkinoilla. Universal Music Group on meille ihanteellinen kumppani, Pääkkönen luonnehtii.

Universal Music Groupilla on toimintaa yli 60:ssa maassa. Sen omistamiin levymerkkeihin kuuluvat muun muassa A & M Records, Decca Record Company, Deutsche Grammophon, Geffen Records, Interscope Records, Island Def Jam Music Group, MCA, Mercury Records, Motown Records, Polydor ja Verve Music Group. Universalin artisteja ovat muun muassa U2, Sting, Bon Jovi, Eminem, No Doubt, Andrea Bocelli ja Shania Twain sekä Suomessa muun muassa Tiktak, Kwan, Killer ja Kaija Koo.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.