Mainos

Sparbanken ja Föreningsbanken yhdistyvät

Ruotsalaiset Sparbanken ja Föreningsbanken ilmoittivat tänään yhdistyvänsä. Molemmat pankit ilmoittivat samalla voitollisesta tuloksesta. Pankit kertoivat yhdistymisestään yhteisessä lyhyessä tiedotteessa.

Sparbanken ilmoitti liikevoitokseen viime vuonna 5,3 miljardia kruunua, eli 20 prosenttia enemmän kuin vuonna 1995. Lähes yksinomaan maaseudulla toimivan Föreningsbankenin liikevoitto oli luottotappioiden jälkeen 1,16 miljardia kruunua.

Kauppa pankkien osakkeilla keskeytettiin maanantaina, ja se alkoi uudelleen tänään iltapäivällä.

2000 työpaikkaa häviää

Uusi suurpankki saa nimekseen Föreningssparbanken. Laskentatavasta riippuen siitä tulee Ruotsin suurin tai toiseksi suurin pankki. Sparbankenin juuret ovat työväenliikkeessä, Föreningsbankenin taas talonpoikaisliikkeessä. Ilmeisesti niillä on kuitenkin enemmän yhteistä kuin S-E-Bankenilla ja Nordbankenilla, joiden yhdistymisneuvottelut kariutuivat aiemmin tässä kuussa.

Yhdistymisen ansiosta pankit pystyvät rationalisoimaan toimintaansa. Samalla vähintään 2000 ihmistä menettää työpaikkansa. Sparbanken ja Föreningsbanken työllistävät tällä hetkellä yhteensä 13 000 ihmistä. Monilla paikkakunnilla on molempien pankkien konttorit, joista toinen käy nyt tarpeettomaksi.

Ruotsin rahoituslaitoksia ajavat fuusioihin tulevaisuudet valtavat tietotekniikkainvestoinnit, mutta myös EU-paineet - erityisesti tulossa oleva Euroopan talous- ja rahaliitto Emu.
(STT-TT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.