Mainos

Sopupelisyyttäjä miettii uusia oikeudenkäyntejä

Sopupelijutun syyttäjä Ari-Pekka Koivisto pitää Vantaan käräjäoikeuden langettamia tuomioita oikeudenmukaisina, mutta myös kovina. Oikeus antoi tänään kuusitoista ehdollista vankeustuomiota ja neljä sakkotuomiota.

- Tuomiot ovat oikeassa suhteessa tekoihin ja voisiko sanoa kovia, talousrikossyyttäjä Koivisto sanoo. - Vankeustuomio on aina vankeustuomio.

Koivisto hyväksyy oikeuden linjauksen, jonka mukaan tuomioita pudotettiin sopupeliskandaalin vastaajien urheilu-uralle aiheuttamisen vaikeuksien vuoksi. - Kyllä heitä on epävirallisesti suomittu huomattavan paljon ilman tätä prosessiakin.

Asianajajien palkkiot miljoonia

Sopupelioikeudenkäynti jatkuu hovioikeudessa. Tänään muutama tuomion saanut ilmoitti valittavansa.

Tähän mennessä sopupelioikeudenkäynti on maksanut veronmaksajille jo yli seitsemän miljoonaa syytettyjen avustajien palkkioina. - Suomi ei ole banaanitasavalta. Tämän kaltaiset jutut maksavat, Koivisto sanoo. Hän pitää selvänä, että yhteiskunnan pitää maksaa jutussa, jossa syytetyt ovat ammattiurheilijoina menettäneet tulolähteensä peli- ja toimitsijakieltojen takia.

Syyteharkinnassa yhä 176 henkilöä

Nyt Koivisto miettii mitä hän tekee niille 176 henkilölle, joiden osalta sopupelijuttu on edelleen syyteharkinnassa. - Olen aika vakuuttunut, että kun perusväitteeni vantaan käräjäoikeudessa menestyi, niin oikeuden päätös antaa eväitä tehdä tässä lähikuukausien aikana syyttämättäjättämispäätöksiä syyksilukevina.

Tähän mennessä syyttämättäjättämispäätöksiä on jo syntynyt parisensataa

Koiviston mukaan ilman syytettä selvinnevät ne satakunta henkilöä, jotka ovat sovitelleet jutun Veikkauksen kanssa eli maksaneet voittonsa pois. Koivisto ei kuitenkaan sulje pois uusia sopupelioikeudenkäyntejä. - Mahdollisten lisäprosessien aika on vasta syksyllä.

Ongelmaksi muodostuu tietysti yhdenvertaisuus. Jos ehdollinen vankeusrangaistus on langetettu 200 000 markkaa voittaneelle pelaajalle, niin eikö olisi oikein, että saman joukkueen 150 000 markkaa voittanut pelaaja joutuisi myös tuomiolle.

- On totta kai selvää, että yhdenvertaisen kohtelun periaate sitoo syyttäjää. Kyllä tässä se periaate pitää koko ajan pitää kirkkaana mielessä.

Veikkaus miettii vielä

Veikkaus sen sijaan eivät ole päättäneet, valittavatko he vai eivät. Veikkaus ilmoittaa kannanotossaan pitävänsä Vantaan käräjäoikeuden antamaa päätöstä oikeansuuntaisena.

Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Juha Tikkanen kertoo, että Superpesiksen hallitus pitää keskiviikkona puhelinkokouksen sopupelituomioiden tiimoilta. -Kokouksessa katsotaan aiheuttaako tämä jotain jatkotoimenpiteitä tai mitä toimenpiteitä tämä yleensäkään voi aiheuttaa, Tikkanen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.