Sopivassa suhteessa: Kitsastelua ravintolassa

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli tuskastelee pariskuntia, jotka eivät ole valmiita maksamaan ravintolaelämyksestään, vaan tyytyvät huonompaan.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittiössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kertoo pariskunnista, joiden käsitys fine diningista eroaa kohtalokkaasti.

"Syksyllä käydään yhdessä sitten ulkona syömässä. Ja oletusarvonahan on siis syödä hyvin, kun kerran ravintolaan mennään. Käytetään yksi tai kaksikin ajatusta ravintolan valitsemiseen. Varataan pöytä ajoissa. Pukeudutaan paremmin. Nautitaan tunnelmasta ja laadukkaista raaka-aineista taidolla valmistetusta ruoasta. Ihan ajan kanssa.

Niinhän sitä luulisi.

Tosiasiassa ystäväpariskunta ehdottaa ketjuravintolaa, koska sieltä saa bonusta. Ja ei huolta, pöytää ei todellakaan tarvitse varata ajoissa. Ainoastaan lounasaikaan on hieman täyttä, sillä raastepöytään kuuluu myös päivän sosekeitto."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testiin uhrataan oma käsityskyky, diplomaattisten tyhjänpäiväisyyksien joutuessa leikkuulaudalle. Sana viiltää usein veistä terävämmin.


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja