Sophie kuvaa arpia juhlistaakseen kaikenlaisia vartaloita – Facebook poisti kuvat: "Käytännössä he sanovat, ettei tällaisia kehoja pitäisi nähdä"

Pinja haluaa jakaa vartalostaan rehellisiä kuvia 0:51
Suomalainen Pinja haluaa jakaa vartalostaan rehellisiä kuvia, koska haluaa murtaa kiiltokuva-ajattelun.

Sophien kehoja juhlistava taidekuvasarja kiellettiin Facebookissa. – Facebook käytännössä sanoo, ettei tällaisia kehoja pitäisi nähdä, valokuvaajana toimiva Sophie sanoo.

Facebookin yhteisösäännöt kieltävät esimerkiksi väkivaltaa ja seksuaalista aktia kuvaavien kuvien julkaisemisen. Sophie Mayanne joutui kuitenkin yllättymään, kun hänen taideprojektinsa kuvat kiellettiin.

Kuvaa ihmisten arpia

Sophien taideprojekti Behind The Scars, suom. "arpien taustalla", kuvaa ihmisten arpia ja kertoo niiden tarinan. Facebook kuitenkin jäädytti Sophien oman tilin ja tämän projektin sivun ja kielsi kuvat.

– Facebook käytännössä sanoo, ettei tällaisia kehoja pitäisi nähdä. Monille ihmisille, joita olen kuvannut, noissa kuvissa oleminen oli ensimmäinen kerta, kun heistä tuntui aidosti mukavalta näyttää arpensa. Se, että kuvat vietiin pois, vie pois myös tuon hetken, jona näistä ihmisistä tuntui ylpeältä ja voimakkaalta, Sophie kuvailee Health-lehdelle.

Sophie ei saanut Facebookilta varoitusta eikä ongelmia ollut aiemmin ollut. Nyt hänen sivunsa kuitenkin määriteltiin sopimattomaksi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Säännöt väittävät sallivansa osan arpikuvista

Facebookin säännöissä lukee, että esimerkiksi rinnanpoistoa kuvaavat kuvat ovat sallittuja. Tällaisia otoksia Sophie on itsekin jakanut.

Yhteensä hän on ottanut jo yli 450 ihmisen kuvan.

– Monet ihmiset, joita kuvaan, haluavat osallistua, koska kasvaessaan he itse eivät koskaan nähneet kuvaa ihmisestä, joka olisi näyttänyt samalta kuin he (arpineen).

Myös suomalainen Räde, 22, joutui aiemmin samanlaisen tilanteen eteen: hän julkaisi itsestään karun rehellisen kuvan, jonka somejätit poistivat kahdesti.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Health.com, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat