Mainos

Soneran osakemyynti alkaa tiistaina

Liikenneministeriö on päättänyt tarjota alustavasti yhteensä 127 miljoonaa Soneran osaketta kotimaisten ja kansainvälisten institutionaalisten sijoittajien sekä yleisön ostettavaksi. Valtion omistusosuus Sonerassa laskee annin seurauksena nykyisestä 77,8 prosentista 60,2 prosenttiin.

Sonera on lisäksi hakenut osakkeidensa ottamista yhdysvaltalaiseen Nasdaq National Market -kaupankäyntijärjestelmään. Yhtiö arvioi kaupankäynnin Nasdaq:ssa alkavan 13.lokakuuta.

Instituutiomyynnissä tarjotaan alustavasti 113 miljoonaa osaketta ja yleisömyynnissä alustavasti 14 miljoonaa osaketta. Instituutiomyyntiin voi osallistua yhteisö tai yksityishenkilö, joka antaa vähintään 5 000 osakkeen ostotarjouksen ja osallistuu instituutiomyyntiin sen ehtojen mukaisesti.

Yleisömyynnissä osakkeita tarjotaan Suomen tai muiden Euroopan talousalueen jäsenvaltioiden kansalaisten tai näissä maissa vakituisesti asuvien yksityishenkilöiden ja yhteisöjen ostettavaksi Suomessa.

Osakkeiden myynti alkaa 28. syyskuuta ja päättyy arviolta 12.lokakuuta, jolloin tapahtuu hinnoittelu. Myyjällä on oikeus keskeyttää yleisömyynti 8. lokakuuta klo 16.30 jälkeen.

Valtio tarjoaa yleisömyynnissä yksityishenkilöille ja Soneran henkilöstölle bonusedun. Yleisö saa kutakin kymmentä osaketta kohti vuoden pitoajan jälkeen yhden lisäosakkeen ilman eri veloitusta. Henkilöstö saa kutakin kahtakymmentä osaketta kohti vuoden pitoajan jälkeen kolme lisäosaketta ilman eri veloitusta. Lisäksi henkilöstön ostositoumukset pyritään hyväksymään 1 500 osakkeeseen eli yleisömyynnin ylärajaan saakka. Yhtiön johto voi osallistua henkilöstömyyntiin samoilla ehdoilla kuin muu henkilöstö. Henkilöstöön kuulumattomilla hallituksen jäsenillä ei ole osallistumisoikeutta henkilöstömyyntiin.

Bonusosakkeisiin oikeuttavan ostositoumuksen tulee olla 50 - 1 500 osaketta yleisömyynnissä ja 40 - 1 500 osaketta henkilöstömyynnissä.

Valtio arvioi saavansa 20 miljardia


Valtio arvioi saavansa Soneran osakkeiden myynnistä noin 20 miljardia markkaa. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen mukaan osaketuotolla valtio voi hoitaa talouttaan, esimerkiksi lyhentää lainaansa. Osakeannin myötä valtion omistusosuus Sonerassa alenee 78 prosentista 60 prosenttiin.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.