Somessa trendaa rohkea kulmakarvailmiö – "Muuttaa ehdottomasti koko ulkonäkösi"

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
KATSO MYÖS: Onko TikTokin kauneuskikoissa mitään järkeä? Pistimme suosituimmat meikkivinkit testiin.

TikTokissa kulmakarvojen pois ajeleminen on kasvava trendi. Asiantuntija kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos harkitsee samaa.

Kulmakarvatrendit muuttuvat muun muodin ohella – välillä ne on pitänyt nyppiä ohuen ohuiksi, toisinaan taas kasvattaa tuuheiksi.

Ajatus kulmakarvojen ajamisesta kokonaan pois saattaa tuntua siltä, että oma rohkeus ei siihen riittäisi. TikTokissa leviävä trendi kuitenkin osoittaa, että lopputulokset näyttävät yllättävän hyviltä.

Osa ajelee kulmakarvansa kokonaan pois ja osa taas vain osittain. Metro-julkaisu kysyi asiantuntijoilta, mitä kannattaa ottaa huomioon, ennen kuin hyppää itse tämän trendin kelkkaan.

Karvojen takaisin kasvamisessa voi mennä jopa 6 viikkoa

Kulmakarva-asiantuntija ja Rubis Tweezers -yrityksen toimitusjohtaja Fides Baldesbergerin mukaan tuoreimmalla kulmakarvatrendillä on ihan turvallista hieman leikkiä.

– Yleisesti ottaen kulmakarvojen pois ajaminen on turvallista, kunhan teet sen huolella ja käytät oikeita välineitä ja tuotteita, Baldesberger kommentoi.

Ennen kulmakarvojen ajamista kannattaa Baldesbergerin mukaan kuitenkin pohtia, miksi ajaisi ne pois kokonaan.

– Se muuttaa ehdottomasti koko ulkonäkösi, joten sitä ei kannata tehdä hetken mielijohteesta. Ne kasvavat tietysti takaisin, mutta se vie aikaa, Baldesberger muistuttaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Karvojen kasvuvauhti on yksilöllistä, mutta yleensä sängen voi nähdä jo muutaman päivän päästä. Kulmakarvojen kasvaminen takaisin sellaisiksi, kuin ne alunperin olivat, saattaa kestää kuitenkin jopa kuusi viikkoa.

Kulmakarvoilla on myös suojaava tarkoitus

Baldesbergerin mukaan kannattaa ottaa huomioon, että kulmakarvan alla oleva iho on herkempää, kuin alueet, joilta yleensä poistamme karvoja. Iho on ohutta ja lepää suoraan kulmaluun päällä.

– Tämä tarkoittaa, että tässä tapauksessa on suurentunut riski kolhuille, viilloille ja verenvuodolle. Kulmaluu on pieni alue ja karvojen ajelu siitä on hankalaa, joten sinun pitää olla tarkka, Baldesberger toteaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos karvojen ajelu pelottaa, voit aina myös kokeilla karvojen nyppimistä tai vahaamista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos karvoja nyppii tai vahaa toistuvasti samalta alueelta, se voi johtaa hitaampaan karvojen takaisin kasvuun.

Karvoja ajellessa niiden takaisin kasvun puolesta ei tarvitse huolehtia, sillä et poista niitä juurineen päivineen.

Kannattaa ottaa myös huomioon, että kulmakarvoilla on myös tehtävä: ne estävät likaa, pölyä ja hikeä pääsemästä silmiin.

Katso myös: Äiti vahasi 3-vuotiaan tyttärensä kulmakarvat – someraivo repesi

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat