Somejätti kyllästyi rokotteiden vastustajiin: Instagramissa ei enää saa käyttää tätä avainsanaa

Rokotuksia vastustavat uhkailivat lapsensa menettäneitä äitejä Yhdysvalloissa 2:38
Rokotuksia vastustavat uhkailivat lapsensa menettäneitä äitejä Yhdysvalloissa

Hashtag #VaccinesHarm on nyt blokattu Instagramissa.

Instagram on päättänyt kieltää rokotevastaisen hashtagin käyttämisen palvelussaan. Instagramissa ei enää saa käyttää avainsanaa #VaccinesKill, suom. "rokotteet tappavat", kertoo CNN.

Yhtiö aikoo kieltää myös muita samaan aihepiiriin liittyviä hashtageja. Aiemmin myös Pinterest on poistanut rokotevastaisia hakusanoja

Mitä blokkaminen tarkoittaa?

Kun hashtag on blokattu palvelusta, sillä ei voi hakea eikä sitä voi klikata. Jos hashtagilla tekee haun, käyttäjä saa viestin, jossa kerrotaan, että hashtagiin liittyvä sisältö on rikkonut Instagramin yhteisösääntöjä.

Rokotevastaisuus on aiheuttanut ongelmia jo useissa maissa. Esimerkiksi Saksassa laaditaan sakkoa vanhemmille, jotka eivät rokota lastaan tuhkarokkoa vastaan.

Instagram ryhtyi toimiin CNN:n raportin jälkeen. Raportissa paljastui, että #VaccinesKill on hakutuloksissa korkealla, ja sen avulla levitetään väärää tietoa. Esimerkiksi väite siitä, että rokotteet aiheuttaisivat autismia, on jo kumottu.

Ongelmana myös "tavallinen rokote-hashtag"

CNN huomauttaa, että tutkittuaan asiaa heti Instagramin ilmoituksen jälkeen se onnistui vielä käyttämään esimerkiksi hashtagia #VaccinesHarm, suom. "rokotteet ovat haitallisia". Ongelmaksi nousee myös se, että niin sanotusti viaton hashtag #Vaccines, suomeksi "rokotteet", on myös rokotevastustajien suosiossa.

Instagram on kertonut etsivänsä uusia tapoja kitkeä rokotevastaiset valheelliset tiedot sivustoltaan.

Jotta hashtag kielletään, sen täytyy levittää väärää informaatiota. Instagram ei ole paljastanut, mikä määrä väärää tietoa johtaa bannaukseen.

Lähde: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat