Lapsi kuoli influenssaan – rokotteiden vastustajat hyökkäsivät äidin kimppuun: "Ansaitset sen, mitä lapsellesi tapahtui"

2:38
Rokotuksia vastustavat uhkailevat äitejä ja rokotusten puolesta puhuvia lääkäreitä

Rokotteiden vastustajat etsivät Yhdysvalloissa lapsensa menettäneitä vanhempia käsiinsä ja lähettävät heille karmivia viestejä rokotteiden antamisen vuoksi. 

Kun amerikkalaisäidin nelivuotias poika kuoli influenssaan, hän ei saanut pelkkää myötätuntoa osakseen. Kun surun murtama äiti myöhemmin avasi sosiaalisen median, hän järkyttyi: rokotteiden vastustajat olivat löytäneet hänet, eivätkä he säästelleet sanojaan.

Äiti sai tusinoittain kammottavia viestejä. Niissä todettiin, että hän on kamala äiti, joka tappoi oman lapsensa. Osa viesteistä julisti, että äiti "ansaitsi sen, mitä hänen lapselleen tapahtui". Osa syytti kuolemauutista huijaukseksi.

Kyseinen äiti ei halua nimeään julkisuuteen. Hän pelkää, että se innostaisi rokotevastaisia lähettämään lisää vihaviestejä. Hän ei kuitenkaan ole viestiensä kanssa yksin, kertoo CNN.

Rokotusvastaisuus on nostanut päätään ympäri maailmaa. Esimerkiksi Italia aikoo kieltää rokottamattomien lasten koulunkäynnin.

Lähettävät vanhemmille vihaviestejä

CNN:n mukaan rokotteiden vastustajat keskittävät vihansa erityisesti vanhempiin, jotka puolustavat rokotteita. He etsivät sosiaalisen median kautta vanhempia, jotka ovat kertoneet lapsensa menettämisestä esimerkiksi haastattelussa.

4:59
Tämä nuorimies nousi julkisuuteen uhmattuaan rokotevastaisia vanhempiaan

Tämän jälkeen rokotteiden vastustajat lähettävät vanhemmille vihaviestejä syyttäen heitä "lapsen murhaamisesta" ja siitä, että rokotteet tappoivat lapsen.

Menetti lapsensa influenssalle

Kanadalainen Jill Promoli menetti 2-vuotiaan poikansa Juden influenssalle. tämän jälkeen Jill alkoi kampanjoida influenssarokotteen puolesta – ja sai tuta vihaviestien voiman.

Jude menehtyi vuonna 2016; Jill pani hänet päiväunille, joilta lapsi ei koskaan herännyt.

– Se, että piti mennä ja suunnitella hautajaiset, löytää jotenkin kyky edes ottaa askeleet, jotta pääsisi hautaustoimistoon, tehdä suunnitelmia ja päättää, haluaako haudata vai polttohaudata lapsensa – se kaikki oli niin hirveää, Jill kuvaa CNN:n haastattelussa.

Viestit "tekivät olon todella sairaaksi"

Kun Jill aloitti influenssarokotekampanjan, myös viestit alkoivat. Häntä syytettiin Juden murhaamisesta; osa viesteistä väitti, että Jill haluaa muiden lasten saavan influenssarokotteita siksi, että nämäkin lapset menehtyisivät.

Esimerkki rokotevastaisesta viestistä rokotteita puolustavalla sivulla. Viestissä lukee ”Entä, jos rokottaisin pääsi tylpällä kirveellä?” Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Ensimmäisellä kerralla ne tekivät oloni todella sairaaksi, koska en voinut ymmärtää, miten joku voisi edes keksiä niin hirveän väitteen. Se yllätti minut julmuudellaan. Millainen ihminen tekee tällaista?

Hän uskoo, että vastustajat haluavat kamalilla viesteillään vaimentaa muut mielipiteet. Jill kertookin joutuneensa kasvattamaan "paksun nahan" sietääkseen saamiaan kommentteja.

Rokotteita vastustavan ryhmän ylläpito myönsi ongelman

Samanlaisia vihaviestejä saavat myös rokotteita suosittelevat asiantuntijat.

Rokotuksia vastustavan Facebook-ryhmän ylläpitäjä myöntää, että osa ryhmän jäsenistä saattaa lähettää halveeraavia viestejä lapsensa menettäneille. Myös ryhmän jäseniä on uhkailtu.

Lähteet: CNN.com, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja