Suosittu sivusto poisti yhden hakusanan – taustalla tärkeä syy: "Valeinformaatiossa ei ole mitään innostavaa"

6:40
Videolla ylilääkäri kertoo, että influenssarokotteen ottaminen kannattaa vielä helmikuun loppupuolellakin.

Sosiaalisen median palvelu Pinterest on lopettanut hakutulosten antamisen rokotuksiin liittyen, kertoo The Wall Street Journal. Pinterestin tarkoitus on kantaa kortensa kehoon, jotta valheellinen tieto ja rokotevastaisuus eivät leviäisi.

Pinterestiin jaetut, rokotteisiin liittyvät kuvat ja linkit ovat tyypillisesti rokotevastaisia, vaikka suurimmalle osalle ihmisistä rokotteet ovat turvallisia. Tämän huomaaminen loppuvuonna 2018 oli ensiaskel rokotevastaisuuden kitkemiselle Pinterestistä, kertoo yhdysvaltalainen CNBC -uutiskanava.

Kaiken rokotevastaisen sisällön poistaminen hankalaa

Rokotevastaisuuden poistaminen palvelusta on vielä kesken.

Esimerkiksi hakusanoilla ”vaccination harm” (suom. rokottaminen haitat) ja ”vaccination danger” (suom. rokottaminen vaara) saa vielä rokotevastaisia tuloksia. Pinterest kommentoi asiaa CNBC:lle muistuttamalla, että asioista on aina lukuisia eri muunnoksia ja hakutulosten rajaaminen on vain yksi tapa toteuttaa yhtiön linjauksia.

Kaiken rokotevastaisen sisällön poistaminen palvelusta on myös hankalaa. Hakusanojen poistaminen on yksi keino päästä kohti lopullista päätepistettä ennen pysyvää, terveyden ja sosiaalisen medioiden asiantuntijoiden kanssa laadittua strategiaa.

– Haluamme, että Pinterest on ihmisille innostava paikka. Valeinformaatiossa ei ole mitään innostavaa, sanoo Pinterestin tiedottaja CNBC:n mukaan.

Toimia rokotevastaisuuden kitkemiseksi kaivataan

Samantyyppisiä toimenpiteitä on toivottu myös sosiaalisen median jätiltä, Facebookilta. The Guardian kertoi viime viikolla, että rokotevastaiset tahot ovat voineet tehdä Facebookille kohdennettuja mainoksia rokotevastaisuudesta kiinnostuneille.

Rokotevastaisuus on kasvanut ympäri maailman, myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja