Sokkitieto: Huuhkajia maaleillaan auttanut kazakstanilaispelaaja on kärähtänyt dopingista

Kazakstanin jalkapallomaajoukkueessa MM-karsinnoissa tuoreeltaan pelannut Ruslan Valiullin on antanut positiivisen dopingnäytteen, kertoo muun muassa kazakstanilainen NUR.KZ-uutissivusto.

Tapausta käsiteltiin keskiviikkona 1–1-lukemin päättyneen Tshekin ja Ukrainan välisen maaottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Ruslan Valiullinin kerrotaan antaneen positiivinen dopingnäyte syyskuun alussa pelatun MM-karsintaottelun Kazakstan–Ukraina jälkeen. 

Valiullin, 26, teki kyseisessä ottelussa Kazakstanin molemmat maalit, kun se väänsi 2–2-tasapelin Ukrainaa vastaan. Tulos oli suotuisa myös Suomelle, kun Ukraina lukeutuu lohkossa sen päävastustajiin ja Kazakstan onnistui tuottamaan sille jälleen yhden tasapelin.

Ukrainan päävalmentajalta Oleksandr Petrakovilta kysyttiin, mitä hän ajattelee Valiullinin dopingkärystä. Petrakov vastasi, ettei suhtaudu tapaukseen negatiivisesti.

– Pelasimme tasan ja menetimme kaksi tärkeää pistettä. En tapaa rakentaa onneani jonkun muun surun varaan, Petrakov kertoi Kiovan Dynamon verkkosivujen mukaan.

Tiedossa ei ole, mistä aineesta Valiullin on kärynnyt. Valiullin ei ollut Kazakstanin kokoonpanossa enää Ukraina-ottelua (1.9.) seuranneissa peleissä Huuhkajia (4.9.) ja Bosnia ja Hertsegovinaa (7.9.) vastaan.

Kazakstanilaista FC Tobolia seurajoukkuetasolla edustava Valiullin on pelannut tänä vuonna ensimmäiset A-maaottelunsa, joita on nyt yhteensä neljä. Ukrainaa vastaan tehdyt kaksi maalia olivat hänen ensimmäiset maajoukkueosumansa.

Kazakstan on Euroopan MM-karsintojen D-lohkossa viidentenä eli viimeisenä kolmella pisteellään. Lohkoa johtaa 12 pisteellään Ranska; Ukraina sekä Suomi ovat seuraavina viiden pisteen saldolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja