Mainos

Soinin vakuusilmoitus HS:ssa maksoi yli 35 000 euroa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini paljasti Ylen Aamu-tv:ssä, mitä maksoi perussuomalaisten koko sivun ilmoitus viime sunnuntain Helsingin Sanomien etusivulla.

– Voin minä sen kertoa: ilmoitus maksoi 35 151 euroa, paljasti Soini.

Soini ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) väittelivät aamulla Suomen Kreikka-vakuuksista.

Urpilaisen (sd.) mukaan päätökset Kreikka-vakuuksien julkisuudesta valmisteltiin valtiovarainministeriössä. Päätösluonnoksista pyydettiin kommentteja ulkopuolisilta, joista yksi oli asianajotoimisto Hannes Snellman. Kommenttia pyydettiin myös oikeusministeriöltä ja brittiläiseltä asianajotoimistolta.

– Näiden lausuntojen pohjalta virkamiehet tekivät salauspäätöksen. Mitään virkavastuuta ei ole ulkoistettu kenellekään, Urpilainen sanoi.

Timo Soini sanoi, ettei perussuomalaiset aio tehdä asiasta välikysymystä. Sen sijaan Soini vaati parempaa selvitystä asianajotoimiston käytöstä.

Urpilainen korosti myös, että Suomella on kreikkalaispankkien kanssa tehtyjen tuottojenvaihtosopimuksen kautta vakuudet Kreikka-tuille. Urpilaisen mukaan jo vuonna 2011 asti on ollut tiedossa, että juridisena sopimuskumppanina on neljä kreikkalaispankkia eikä Kreikan valtio.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.