Mainos

Soini kommentoi Libyan tilannetta vaalitentissä: Kokoomuksella kypäränremmi tiukalla

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kiitteli MTV3:n puheenjohtajatenttisarjan avauksessa Suomen päätöstä olla osallistumatta Libyan operaatioon.

- Minusta tässä Suomen ulkopolitiikan linja on ollut hyvä. Suomea ei pidä viedä sotiin, Soini linjasi.

Soinin mukaan Suomi voi osallistua operaatioon myöhemmin rauhankumppanina ja YK:n mandaatilla.

- Kun tulee mahdollisen humanitaarisen avun ja rauhanturvaamisen vuoro, niin se on hyvä asia. Tässä suhteessa Ahtisaari, hallitus ja Halonen ovat olleet hyvällä asialla.

Soini ei yhdy puolustusvoimain entisen komentajan Gustaf Hägglundin arvioon siitä, että vaalien läheisyys halvaannutti Suomen osallistumisen operaatioon. Soini on kuitenkin sitä mieltä, että sillä on ollut pieni osuus asiaan.

Soini arveli tentissä, että kokoomuksella olisi ollut halua osallistua operaatioon.

- Kokoomuksella tuntuu tuo kypärän leukaremmi olevan hyvin tiukalla, että minusta tuntuu, että heillä haluja olisi ollut. Jos sinne joku olisi ollut menossa, niin kyllä se olisi ollut hyppykenkä eli kokoomus, Soini veisteli.

SDP:n vaateet ihmetyttävät Soinia

Soini otti tentissä kantaa myös suunnitteilla oleviin EU:n vakausrahastoihin. Soinin mukaan SDP:n vaateet pysyvän vakausrahaston sijoittajavastuusta ovat omituisia. Hän pelkää, etteivät sijoittajat enää sijoita riskialttiisiin velkapapereihin.

- Kun näyttää siltä, että valtioilla on ensisijainen oikeus ja sijoittajilla vasta toissijainen oikeus saada rahaa takaisin, niin kuka siihen lähtee sijoittamaan, kun ei ole ensimmäisenä päältä saamassa. Epäilen tätä järjestelmää erittäin vahvasti, Soini sanoi.

Soini vastustaa myös väliaikaista kriisirahastoa ja lupaa, että perussuomalaiset äänestää sitä vastaan.

- Suuressa valiokunnassa SDP, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat ainakin toistaiseksi vastustaneet takauksia tähän väliaikaiseen rahoitusvakausvälineeseen. Johdonmukaisesti näin on tehty ja jos sieltä uusi pyyntö tulee, niin näin tullaan myös tekemään.

Vaalitentit jatkuvat huomenna

Tämän ja ensi viikon aikana kaikkien kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat käyvät toimittajien Eeva Lehtimäen ja Matti Maunun tentattavina. Lähetykset alkavat Seitsemän uutisten jälkeen.

- Luvassa on tiukkoja 16 minuuttia kestäviä tenttejä. Puheena olevat teemat räätälöidään kullekin puheenjohtajalle erikseen, Lehtimäki kuvaa.

Puheenjohtajien tenttijärjestys on seuraava:

5.4. Jutta Urpilainen (sd)

7.4. Stefan Wallin (r)

8.4. Anni Sinnemäki (vihr)

11.4. Jyrki Katainen (kok)

12.4 Päivi Räsänen (kd)

13.4. Paavo Arhinmäki (vas)

14.4. Mari Kiviniemi (kesk)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.