Mainos

Stubbin palaveri jäi torsoksi – Soini ja Rinne puuttuivat

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) virka-asunnolleen Kesärantaan keskiviikkona kutsuma tapaaminen Suomen taloustilanteen tiimoilta jäi torsoksi, kun SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Antti Rinne jumiutui lentoyhteyksien vuoksi Brysseliin ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini laisti koko tilaisuuden.

Soini piti siihen osallistumista tekopyhänä samaan aikaan kun hänen puolueensa valmistelee hallitukselle välikysymystä taloudesta.  

Kesärannassa saman pöydän äärellä olivat kuitenkin talousneuvoston jäsenet eli hallituksen muut keskeisimmät ministerit ja tärkeimpien työmarkkina- ja muiden etujärjestöjen puheenjohtajat sekä kolmen muun oppositiopuolueen puheenjohtajat.  

Stubb kutsui tapaamista tilannekuvan muodostamiseksi taloustilanteesta. Hän peräänkuulutti jatkossa yhteistyötä ja etenemistä kolmessa vaiheessa. Ensiksi hallituksen olisi pantava toimeen rakenneratkaisunsa, sote-uudistuksensa ja eläkeratkaisun vaatimat lakimuutokset.  

Toiseksi seuraavan puolen vuoden aikana pitäisi rakentaa ohjelma talouden saamiseksi nousuun.  

-Joudumme myös miettimään sitä kolmatta vaihetta eli pitkää aikaväliä. Itse uskon, että voimme hyvin pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, kun teemme fiksuja talouspäätöksiä, kun saamme työllistettyä ihmisiä, kun saamme hyviä yrityksiä ja kasvua aikaiseksi. Se edellyttää myös pitkälle meneviä rakenteellisia uudistuksia, Stubb sanoi.  

Stubb: Borg tarjoutui itse  

Mitään päätöksiä Kesärannan tapaamisessa ei tehty. Rinteen poissa ollessa ei päästy ruotimaan myöskään eripuraa, joka syntyi Stubbin kutsuttua Ruotsin entisen kokoomuslaisen valtiovarainministerin Anders Borgin tekemään selvitystä Suomen talouden tilasta.  

-Ymmärrän sen poliittisen seksikkyyden, että haetaan jonkinnäköistä vastakkainasettelua. Minusta tähän maailman mahtuu monta raporttia, Stubb totesi Rinteen kritiikistä.  

Stubb kertoi, että Borg otti häneen yhteyttä Ruotsin vaalien jälkeen ja tarjoutui osallistumaan suomalaiseen talouskeskusteluun.  

-Silloin ajattelin pääministerinä, että tuosta nappaan muutamassa sekunnissa kiinni, tekstasin, soitin ja rupesimme keskustelemaan siitä, millaista yhteistyötä voitaisiin tehdä, Stubb sanoi.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.