Mainos

Söderman ja Prodi sopuun

Euroopan oikeusasiamiehen Jacob Södermanin mukaan ikävä sananvaihto EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin kanssa on ohi. Söderman ja Prodi tapasivat tänään Strasbourgissa keskustellen kiistellystä esityksestä, joka koskee asiakirjojen avoimuutta.

Prodi kertoi tapaamisen jälkeen olevansa valmis harkitsemaan muutoksia esitykseen. Prodin mukaan kyseessä on luonnos, mutta toisaalta muutosten seurauksia on hänen mukaansa pohdittava tarkasti. Prodi sanoi tunnustavansa oikeusasiamiehen riippumattomuuden eikä ole koskaan epäillyt sitä. Södermanilla oli Prodin mukaan myös oikeus kritisoida esitystä julkisuudessa.

Sekä Prodi että Söderman korostivat asian olevan nyt EU-parlamentin käsittelyssä. Näkemysero on koskenut

Prodi Romano

esitystä, joka määrittää ehdot EU-instituutioiden hallussa olevien asiakirjojen saatavuudelle. Söderman on arvostellut komission esitystä, koska se voi hänen mielestään pahimmillaan heikentää nykykäytäntöä. Södermanin mielestä esitys sisältää liian paljon poikkeuksia, joiden perusteella paperit voidaan julistaa salaisiksi.

Jupakka kärjistyi reilu kuukausi sitten Prodin lähetettyä EU-parlamentin puheenjohtajalle Nicole Fontainelle kirjeen, jossa paheksutaan Södermanin julkisuudessa esittämiä näkemyksiä. Prodi epäili, onko Söderman tehtäviensä tasalla. Söderman vastasi Prodin arvosteluun todeten muun muassa, että kansalaiset ovat avoimuuden osalta oikeutettuja parempaan lainsäädäntöön kuin mitä komissio esittää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.