Mainos

SM-liigapomo suhtauu nihkeästi kaukaloiden kaventamiseen: "Suomesta tulee aika hyviä pelaajia leveämmistäkin kaukaloista"

6:22
Videolla IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel puhuu IIHF:n kokouksen annista.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF tiedotti keskiviikkona, että Suomen vuoden MM-kisoissa 2022 ja saman vuoden olympiakisoissa pelataan kapeissa 26 metrin kaukaloissa. SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi suhtautuu hyvin varauksella liigakaukaloiden kaventamiseen. 

Kansainvälinen jääkiekko on muuntautumassa hiljalleen NHL-mittoihin (61x26 metriä). SM-liigan 15 joukkueesta yhdeksän pelaa 28 metrin levyisessä kaukalossa, muut isommissa.  

Tampereen uuteen monitoimiareenaan on tulossa kaukalo, joka on muunneltavissa 26 tai 28 metrin levyiseksi. Muilla paikkakunilla ei olla kuitenkaan seuraamassa esimerkkiä. 

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi MTV Urheilulle, että asiasta on keskusteltu osakkaiden keskuudessa. 

– Ei ajatuksesta oltu kovin innoissaan, ja samaa mieltä tunnutaan olevan Euroopan muissakin sarjoissa. Mutta katsotaan mihin tämä maailma menee, Kallioniemi sanoi. 

Kallioniemi nostaa esille kaukaloiden hankkimiskustannukset ja muut tekniset uudistukset, jotka nielevät niin ikään euroja. 

– Jos kaikkia Suomen kaukaloita aletaan kaventelemaan, se tulee kalliiksi. Osassa halleista on muutenkin paljon korjausvelkaa ja muita tarpeita, ja jäästäkin on vähän pula.

SM-liigapaikkakunnille on hankuttu tällä vuosikymmenellä niin sanotut joustokaukalot, jotka maksoivat noin 200 000 euroa kappaleelta. SM-liigaseuroilla olisi iso kynnys lähteä repimään kaukaloita jälleen uusiksi. 

– Yksi asia on sitten, että mitä peliltä haetaan. Suomesta tulee aika hyviä pelaajia leveämmistäkin kaukaloista, Kallioniemi tuhahti. 

– Tuntuu siltä, ettei se kaksi metriä leveydessä ole kuitenkaan niin iso asia. Lätkä on lätkää kuitenkin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja