Mainos
MM-JÄÄKIEKKO

KAIKKI 64 OTTELUA C MORESSA

Katso lisää

Pieni kaukalo kansainvälisiin turnauksiin – NHL-pelaajien mukanaolo olympialaisissa vielä epäselvää: ”Työsululle paljon perusteita”

6:22
Videolla IIHF:n puheenjohtaja Rene Faselin mietteitä NHL:n mahdollisesta työsulusta.

IIHF:n hallitus ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että sekä Suomen MM-kisoissa 2022 että Pekingin olympiakisoissa pelataan NHL-mittaisessa pienessä kaukalossa. Nähdäänkö olympiakaukaloissa NHL-pelaajia, se onkin eri juttu. IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel muistuttaa, että pallo on NHL:llä ja pelaajayhdistys NHLPA:lla.

Fasel on jo aiemmin ilmoittanut halukkuutensa siihen, että IIHF:n alaisissa kansainvälisissä turnauksissa pelattaisiin pienessä, 26x61 metrin mittaisessa kaukalossa. Nyt luuhun on tullut lihaa luiden ympärille, ja suunnitelma toteutuu.

Fasel muistutti MTV Urheilun haastattelussa, että tätä nykyä MM-kisoissa on paljon enemmän NHL-pelaajia kuin aiemmin.

– Maailman parhaimmista pelaajista 99 prosenttia pelaa NHL:ssä, joten miksi meidän pitäisi pelata MM-kisoissa isossa kaukalossa, Fasel kysyy.

Fasel on ollut pitkään leveän kaukalon kannattaja, mutta hänen mielensä alkoi muuttua Vancouverin olympiakisoissa 2010, jossa pelattiin loistavaa jääkiekkoa kapeassa kaukalossa.

– Ylipäätään koko maailmassa pitäisi pelata samoilla säännöillä ja saman kokoisissa kaukaloissa, Fasel sanoi.

Lisää katsomopaikkoja

Kapeampi kaukalo tuo myös lisää katsomopaikkoja. IIHF:n varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan 26 metrin levyinen kaukalo toisi 500 katsomopaikkaa lisää verrattuna ”täysikokoiseen” eurooppalaiseen 30 metrin levyiseen kaukaloon.

– NHL-pelaajat ovat tottuneet pelaamaan pienessä kaukalossa, joten siinä mielessä se vie vielä vähän etua eurooppalaisjoukkueilta, Kummola tuumi.

Kummola ei näe kuitenkaan ihan heti tilannetta, että koko kiekkoilevassa maailmassa pelattaisiin saman kokoisessa kaukalossa.

– Tuntuu, että SM-liigaseuroissa se 28 metrin levyinen kaukalo on suosituin.

IIHF haluaa NHL-pelaajat olympialaisiin

Saman kokoinen kaukalo olisi ideaali tilanne. Kuten sekin, että kaikki maailman parhaat pelaajat kokoontuisivat parhaiden turnaukseen säännöllisin väliajoin.

NHL-pelaajat olivat ensimmäisen kerran olympialaisissa Naganossa 1998. Etelä-Korean kisoissa tuli tauko, eikä NHL-pelaajien paluusta vuonna 2022 ole varmuutta.

Asioita mutkistaa NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n umpeutuvat työehtosopimus. Nykyinen työehtosopimus päättyy kauden 2021–22 jälkeen. Osapuolet voivat irtaantua sopimuksesta jo syksyllä 2019, mikä voisi tietää työtaistelua seuraavana vuonna.

Samalla NHL lyö omaa lusikkaansa soppaan World Cupilla, joka pelattiin viimeksi vuonna 2016.

Fasel sanoi MTV Urheilulle, että ensi syksy ratkaisee paljon.

– Meidän tavoitteemme on, että NHL-pelaajat olisivat olympialaisissa, mutta NHL:llä ja pelaajayhdistyksellä on viimeinen sana, Fasel sanoi.

Uskooko Fasel itse työsulkuun?

– Palkat ovat kuitenkin korkeat tätä nykyä. Sanotaan niin, että työsululle on paljon hyviä perusteita.                    

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja