SM-liigan pudotuspeleistä uutta tietoa – mestaruus voi ratketa hurjalla tavalla

5:59
Video: SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi avaa, miten sarjan pudotuspelit käynnistetään

Jääkiekon SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan. Kysymys kuuluu, miten sarjan pudotuspelit käynnistetään epävarman koronatilanteen keskellä? Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvistaa nyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen formaatin. Kallioniemi käy läpi myös sitä, miten Liiga toimii, mikäli pudotuspelisarjojen keskellä koetaan tartuntatakaiskuja.

SM-liigan runkosarjassa tahkotaan nyt viimeisiä kierroksia. Päätöspelit pelataan 13. päivä huhtikuuta.

Tämän jälkeen liikkeelle lähtee uudistettu ensimmäinen kierros, jota ei tällä kertaa pelata tutuksi tulleella paras kolmesta -systeemillä.

– Käytämme CHL:stä tuttua formaattia eli menemme kahden ottelun yhteistuloksella. Ensimmäinen kamppailu pelataan runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen joukkueen kotihallissa ja toinen sitten paremmin sijoittuneen pyhätössä. Jos maalit ovat tasan, pelaamme ratkaisuun asti. Ainoa pieni muutos CHL:n formaattiin on se, että jatkoaikaa pelataan viidellä viittä vastaan ja aina ratkaisuun asti, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi avaa C Moren ja Subin haastattelussa.

Pudotuspelit aloitetaan 15. huhtikuuta. Ensimmäisen kierroksen toinen ottelu pelataan seuraavana päivänä (16. huhtikuuta).

Kallioniemen mukaan SM-liigan tämän kevään pudotuspeleissä ei pelata missään vaiheessa paras seitsemästä -sarjoja. Tarkka malli on vielä auki muun muassa testauksiin ja protokolliin liittyvien kysymysten takia.

Liiga pyörittelee yhä sitä, ottaako se pudotuspelikevään aikana käyttöön keskitetyn kuplamallin.

– Vaihtoehtoina ovat muun muassa se, että pelipaikkakunnilla pyritään aina ”kuplautumaan” niin hyvin kuin se on mahdollista. Tai sitten se, että semifinaalivaiheesta eteenpäin rakennetaan keskitetty kupla, Kallioniemi sanoo.

Mitä jos pudotuspelikevään aikana jossain joukkueessa ilmenee koronatartuntatapauksia?

– Olemme sopineet, että jos esimerkiksi nyt, ennen pudotuspelien alkua, tulee tartuntatapauksia, pudotuspelit aloitetaan joka tapauksessa kymmenellä joukkueella. Sitten paikkoja täytetään järjestyksen mukaan.

– Kaikki ymmärtävät, että jos kesken tiiviin pudotuspelisarjan joudutaan kahden tai edes viikon karanteeniin, tarkoittaa se käytännössä sitä, etteivät muut ehdi odottamaan, Kallioniemi muotoilee.

Oma kysymys on se, että pystytäänkö Liigassa jakamaan mestaruus keväällä 2021? Viime keväänä mestaruutta ei jaettu, kun kausi keskeytyi aivan runkosarjan loppumetreillä pahentuneen koronatilanteen takia.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että mestaruus löytyisi pelaamalla liigan finaaleita, Kallioniemi vannoo ja heittää pöytään hurjan skenaarion:

– Jos vaihtoehtoina ovat skenaariot siitä, että kausi keskeytetään ja meillä ei ole mestaria, tai että meillä on mahdollisuus pelata yksi ottelu ja sen voittaja voittaa jääkiekon SM-liigan mestaruuden 2021, niin se on varmasti parempi vaihtoehto, Kallioniemi pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja