SM-liigajoukkueen kapteenihärkä palaa johtamaan joukkojaan EHT-karanteenin jälkeen: "Odotin pahempaa"

Pelicansin kapteeni Hannes Björninen, 25, on yksi EHT-turnauksella käyneistä pelaajista, jotka joutuivat pitkään karanteeniin. Nyt Pelicansin sydän ja sielu on valmiina kamppailemaan joukkueensa puolesta SM-liigassa. 

Ruotsin EHT-turnauksessa toteutui se mitä pelättiin. Koronavirus pääsi roihahtamaan, ja Suomenkin joukkueessa tuli peräti 12 tartuntaa. 

Kaikki pelaajat joutuivat kahden viikon karanteeniin, joka pakotti pysymään sivussa joukkueen toiminnasta. Pelicansin Björninen oli kuin pilttuusta vapautettu ravihevonen, kun hän pääsi maanantaina pitkästä aikaa jäätreeneihin joukkueen kanssa. 

Hän kuului onnekseen ryhmään, johon virus ei iskenyt. Myös tshekkivahti Patrik Bartosak pääsi jälleen mukaan. 

– Yllättävän hyvältä tuntui jäällä, Björninen tiivisti tunnelmat. 

"Tilanteelle ei voi mitään"

Björninen sai kotiin kuntopyörän ja painosetin, jolla hän pystyi pitämään kuntoa yllä kotioloissa. Hän sai tartuntatautilääkärin luvalla tehdä lenkkejä raikkaassa ulkoilmassa. 

– Päivät rakentuivat aika paljon harjoitusten ympärille. Aika meni yllättävänkin nopeasti, odotin paljon pahempaa. 

Björninen myöntää, että karanteeniajan ensimmäinen testi jännitti, koska tietoon oli jo tullut mahdollisia tartuntoja. Tulos oli negatiivinen. 

Tartunnat ovat nostattaneet kysymyksen, että onko EHT:n pelaamisessa järkeä vallitsevassa tilanteessa. Björninen ei halua kommentoida asiaa tarkemmin. 

– Ei tilanteelle oikein voi mitään, olen yrittänyt pitää vaan mielen positiivisena. 

Keskittyminen urheilutoiminnassa

Björninen on seurannut tarkkaan Pelicansin edesottamuksia televisiosta. Menossa on vähän vaikeampi vaihe: seitsemästä viime ottelusta on irronnut vain yksi voitto varsinaisella peliajalla.

– Pelillisesti otteet ovat olleet silti ihan hyviä tasakentällisin. Alivoimaa pitää saada paremmaksi. 

Kokonaisuutena Pelicans on ollut yksi SM-liigakauden myönteisistä yllättäjistä. Tunnelmat kauden alla olivat epävarmoja muun muassa pelaajien lomautusten takia. 

Björninen sanoo, että joukkue on pystynyt jättämään ulkopuolisen hälinän ja keskittymään urheilutyöhön. Päävalmentaja Tommi Niemelän myönteisellä persoonalla on ollut iso vaikutus. 

– Pelaajat uskaltavat olla oma itsensä joka päivä. Sitä kautta kehittyminen on helpompaa. 

Lasch hyvä malli muille

Ykköspyssy Ryan Laschin lähtö Sveitsiin oli yksi merkittävä taitekohta kaudelle. Björninen huomauttaa, että asian käsittely oli helpompaa, koska siirto jossain vaiheessa oli selvää jo kauden alkaessa. 

– Hän auttoi omalla panoksellaan muitakin kehittymään. Ryan oli hyvä malli muille. 

– Ratkaisut varsinkin kiekon kanssa olivat useimmiten loistavia. Ammattimaisuus ylipäätään oli kovalla tasolla. 

"Virtaa täynnä"

Pelicans kohtaa viikolla vastustajia janan eri päästä. Lahtelaiset pelaavat kaksi kertaa sarjajumbo JYPiä vastaan, ja lauantaina vastaan tulee kärkijoukkue Lukko. 

Helppoja pisteitä ei ole luvassa, sillä JYP on neljän ottelun pisteputkessa. 

– JYPissä on kuitenkin paljon laatupelaajia. Jokaisen vastustajan voittaminen vaatii onnistumista tässä sarjassa. 

– Henkilökohtaisesti olen kyllä virtaa täynnä. 

Lue myös:

    Uusimmat