SM-liiga roikottaa Kiekko-Espoota – ehdot hyväksytty jo yli kuukausi sitten: "Pallo on Liigan päässä"

Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein liigalisenssiehtojen täyttymisestä: "Helpotus" 4:44
Näin Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein kommentoi liigalisenssiehtojen täyttymisestä jo maaliskuun alussa.

Jääkiekon SM-liigaan tulevalle kaudella mukaan hakenut Kiekko-Espoo on täyttänyt kaikki sille ehdollisesti asetetut vaatimukset liigapaikan saamiseksi, mutta asiasta päättävää yhtiökokousta ei Liiga ole vieläkään kutsunut koolle.

Kiekko-Espoo haki viime lokakuussa SM-liigaan värikkäiden vaiheiden jälkeen, ja liigalisenssikomitea hyväksyi hakemuksen ehdollisesti joulukuussa.

Nyt komiteaa vetävä Jaakko Luumi vahvistaa MTV Urheilulle, ettei esteitä Kiekko-Espoon liiganousulle ole enää vähään aikaan ollut.

– Kiekko-Espoon osalta lisenssikomitea on oman työnsä tehnyt. Meidän puolestamme heillä on kaikki kunnossa ensi kautta varten, Luumi kommentoi.

– Olemme todenneet Liigalle, että meidän puolestamme voi näyttää vihreää valoa. Nyt se pallo on Liigan päässä eli he tekevät sitten tarvittavat päätökset jollain aikataululla, Luumi sanoo.

Joulukuussa määritelty ehdollisuus liittyi kahteen asiaan: Kiekko-Espoon on annettava riittävä varmuus yhteistyökumppanuuksien määrästä sekä päästävä SM-liigan kanssa sopimukseen liigaosakkeen hinnasta.

Jälkimmäisen ehdon osalta SM-liiga tiedotti maaliskuun alussa, että Kiekko-Espoo kanssa on sovittu liigaosakkeen hinnaksi 2,2 miljoonaa euroa.

Kiekko-Espoo odottaa yhä SM-liigan sinettiä

Uuden liigaosakkaan kohdalla lisenssihakemuksen lopullisesta hyväksymisestä vastaa SM-liiga Oy:n yhtiökokous.

MTV Urheilun tietojen mukaan sellaista ei kuitenkaan ole kutsuttu koolle, vaikka Espoo kertoo saaneensa jo kuusi viikkoa sitten, maaliskuun 1. päivänä, SM-liigalta vahvistuksen lisenssiehtojen täyttämisestä.

Tilannetta ovat kuitenkin viivästyttäneet useat keskeneräiset asiat, joista SM-liiga on halunnut sopia samassa yhteydessä. Kiekko-Espoon liigaosakkuuden hyväksyminen ei tosin ole niistä riippuvainen. Näihin asioihin lukeutuvat muun muassa osakassopimuksen muuttaminen, tulevan kauden sarjaohjelmasta sopiminen ja ensi kaudella palaavien liigakarsintojen lopullisen muodon ratkaiseminen.

Nousijankin kannalta varmuus olisi jo hyvä saada, mutta Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein ei näe suurta eroa siinä, saako seuran nousu sinettinsä huhtikuussa vai vasta toukokuun puolella.

– Ei suoranaisesti. Toki kaikkien osapuolien kannalta on hyvä, että se hoidetaan ajoissa alta pois, Rubinstein vastaa.

– Kun tiedetään, että ehdoista on sovittu ja asia on menossa eteenpäin, niin ei meillä ole paniikkia sen suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat