SM-liiga paljastaa: Näin paljon Kiekko-Espoo maksaa liigaosakkeestaan

SM-liiga tiedotti sarjaan nousevan Kiekko-Espoon maksavan 2,2 miljoonaa euroa liigaosakkeestaan. Maksuaikaa seuralla on viisi vuotta.

SM-liigaan saapumisestaan aiemmin tällä viikolla tiedotustilaisuuden järjestäneen Kiekko-Espoon osakkeenostoa ei ole vielä vahvistettu virallisesti SM-liigan osakaskokouksessa, mutta käytännössä asiat ovat jo lyöty lukkoon.

Kiekko-Espoo nousee SM-liigaan ensi kaudeksi ja pulittaa liigaosakkeestaan 2,2 miljoonaa euroa viiden vuoden maksuaikataululla. Edellisen kerran sarjaan nousseet seurat ovat maksaneet osakkeesta 1,8 miljoonaa.

Viime vuonna SM-liigan johdosta esille nostettiin yli 3,6 miljoonan euron hintalappu, mutta Kiekko-Espoo sai kulisseissa hilattua summaa huomattavasti alemmas.

– Ulkopuolisen näkemyksen perusteella Liigan taloudelliset asetelmat ovat kehittyneet merkittävästi siitä, kun sarjaan edellisen kerran tuli uusia joukkueita. Osakkaat ottivat tämän huomioon päätöksenteossa. Korkeammallekin merkintähinnalle olisi löytynyt vahvat perusteet, mutta viime kädessä tärkeintä osakeannin ehdoissa oli kohtuullisuus, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo tiedotteessa.

MTV Urheilun tietojen mukaan SM-liigan sisällä osakkeen merkintähinnasta käytiin alkuvuodesta vilkasta keskustelua, ja sarjan sisällä asiasta oli hyvin erilaisia näkemyksiä eri seuroissa.

– Osakkaat ovat käyneet useita pitkiä ja perusteellisia keskusteluja aiheesta. Yhteistä kantaa etsittiin, ja sellainen löydettiin, Hiltunen kertoo.

SM-liigan mukaan osakkeen merkintähinnasta päätettäessä on huomioitu myös kilpailuoikeudelliset näkökulmat.

– Olemme olleet näissä asioissa hyvin täsmällisiä. Liigan kaikissa käynnissä olevan siirtymävaiheen ratkaisuissa on käytetty kilpailuoikeuden asiantuntijoita, Hiltunen totesi.

Viime aikoina etenkin Pelaajayhdistys on kyseenalaistanut SM-liigan kilpailuoikeudellisen laillisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat