Pitkään kestänyt kulissivääntö ratkeamassa – merkittävä tieto SM-liigaan janoavasta Kiekko-Espoosta

Kiekko-Espoon paluu SM-liigaan vaikuttaa etenevän aikataulussaan. MTV Urheilun saamien tietojen mukaan nykyisen Mestis-seuran ja Liigan väliset neuvottelut ovat jo erittäin pitkällä, eikä esimerkiksi vuodenvaihteessa runsaasti keskustelua herättänyt vääntö liigaosakkeen merkintähinnasta ole enää kipupiste.

SM-liigan lisenssikomitea myönsi viime syksynä pääsarjapaikkaa hakeneelle ja tällä hetkellä Mestistä tahkoavalle Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin kaudeksi 2024–2025. Espoolaisseuran pitää nyt alkavan maaliskuun aikana osoittaa lisenssikomitealle täyttäneensä aiemmin esille nostetut puutteet, jotta lisenssi lopulta heltiää.

Samaan aikaan Kiekko-Espoo on käynyt neuvotteluja Liigan kanssa liigaosakkeen ostosta, jotta seura pääsisi pääsarjaa varten perustetun osakeyhtiön täysimääräiseksi jäseneksi, osakkaaksi. Osapuolten välillä vallitsi pitkään erimielisyyttä siitä, mikä osakkeen käypä arvo, saati kohtuullinen merkintähinta olisi.

Alun perin Liigan johdossa kaavailtiin osakkeen merkintähinnaksi yli 3,6 miljoonaa euroa, mutta sittemmin hintaa on hilattu huomattavasti alaspäin nousijaehdokkaalle kohtuullisemmaksi. Liikettä edelsi Liigan sisällä alkuvuodesta käyty keskustelu, jossa hinnan laskemisen puolesta puhuivat niin sanotut suuret seurat, kuten Kärpät ja Tappara. Arvioiden mukaan merkintähinta on asettumassa runsaaseen kahteen miljoonaan euroon.

SM-liigaa neuvotteluissa edustava puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää, että keskustelut Kiekko-Espoon kanssa ovat edenneet hyvässä hengessä.

– Varmasti vielä ottaa jonkin aikaa ennen kuin ne asiat ovat lopullisesti maalissa, mutta kyllä asiat ovat liikkuneet, ja olen optimistinen, kun vain ne muutkin asiat lisenssin suhteen toteutuvat, Hiltunen vahvistaa MTV Urheilulle.

Liigaosakkeen hinnasta käytyjä neuvotteluja Hiltunen kommentoi varoen. Liigan osakaskokous ei ole vielä vahvistanut lopullista merkintähintaa ja neuvottelutulosta Kiekko-Espoon kanssa.

– Meillä ei ole lopullista päätöstä asiasta, joten se on ihan kesken. En voi vahvistaa (hintaneuvottelun maaliin pääsemistä), kun meillä ei ole Liigan puolella asiat ainakaan niin pitkällä. Siihen tarvitaan osakkaiden käsittely, eikä sellaisia käsittelyitä ole käyty.

–  Yhteydenpito Kiekko-Espoon kanssa on ollut avointa ja aktiivista. Se varmaan kertoo siitä, että olemme kuitenkin pystyneet asioista keskustelemaan, Hiltunen tähdentää.

Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein kommentoi neuvotteluja niukkasanaisesti.

– Keskustelut ovat edenneet ihan ok, Rubinstein summaa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Kiekko-Espoo on koonnut joukkuettaan ensi kaudelle ja neuvotellut pelaajista jo muiden SM-liigaseurojen tapaan. Yleinen käsitys pelaaja-agenttipiireissä on, että seuran liigapaikka on jo käytännössä varma asia.

Kiekko-Espoo aikoo tiedottaa tilanteestaan ja ensi kaudestaan MTV Urheilun tietojen mukaan mahdollisesti jo ensi viikon alussa.

– En voi vahvistaa, mutta mahdollista on, joo, Rubinstein vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat