Mainos

Skanskalle raskaat rapsut tynnelimyrkystä?

Rakennusliike Skanskaa saattaa odottaa suuret vahingonkorvaukset Ruotsissa tunnelin rakennustyömaalla sattuneen myrkkyvuodon vuoksi. Dagens Industri -lehden mukaan Skanskalla ja rakennustyön toisella osapuolella Ruotsin rautateillä, on sopimus, jonka mukaan Skanska vastaa kolmansille osapuolille aiheutuvista vahingoista. Korvaamatta voi jättää vain vahingon, jota ei olisi "kohtuudella voinut ehkäistä tai rajoittaa".

Hallanninharjun työmaan ympäristökriisi syveni eilen, kun ilmeni, että kahdellakymmenellä tunnelin rakentajalla on oireita hermovaurioista. Syyksi epäillään rakennustöissä käytettyä ranskalaista Rhoca Gil -tiivisteainetta, joka sisältää voimakkaita myrkkyjä.

Rakennustyöt keskeytettiin viime viikon tiistaina, kun viranomaiset olivat vahvistaneet, että luontoon on päässyt suuria määriä vaarallista akryyliamidi-nimistä myrkkyä. Myrkky aiheuttaa hermovaurioita ja pitkällä aikavälillä myös syöpää.

Tutkimuksissa on ilmennyt, että Rhoca Gil sisältää 3-4 kertaa enemmän myrkkyjä kuin valmistaja Rhone Poulenc on ilmoittanut.

Rhone Poulencin mukaan Skanska on sekoittanut tiivisteaineen väärin ja akryyliamidia on sen vuoksi päätynyt luontoon. Jos tämä pitää paikkansa, on Skanskan vaikea sanoa, ettei se olisi kohtuudella voinut estää tai rajoittaa vahinkoja.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.