Mainos

Skandia oikeustoimiin ex-johtajia vastaan?

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Skandia harkitsee oikeustoimia joitakin entiseen johtoonsa kuuluvia henkilöitä vastaan. Syynä ovat asuntoihin liittyvät epäselvyydet.

Skandia epäilee, että sen entiseen johtoon kuuluvat henkilöt olisivat remontoineet asuntojaan luksuskuntoon ja maksattaneet remonttikuluja Skandialla. Kuluja olisi yritetty peitellä, yhtiö arvelee.

Asiaa tutkinut asianajaja Otto Rydbeck ei halua kommentoida, ovatko kyseiset entiset johtajat mahdollisesti syyllistyneet johonkin rikokseen. Rydbeck ei kero myöskään, kuinka suuria rahallisia hyötyjä asuntoepäselvyyksiin liittyy

- He ovat onnistuneet piilottamaan kustannuksia erittäin ovelalla tavalla. Summat ovat Skandialle todella pieniä, mutta yksilöille ne voivat olla suuria, hän kuitenkin sanoi aamulla nopeasti koolle kutsutussa tiedotustilaisuudessa. Kyse lienee sadoistatuhansista euroista.

Nimiä ei julkisuuteen

Rydbeck tai Skandian hallituksen puheenjohtaja Bengt Braun eivät halunneet aamun tiedotustilaisuudessa kertoa, keitä entisiä johtajia vastaan oikeustoimia harkitaan.

- Kyseessä on rajallinen joukko yhtiön johtavia toimenhaltijoita, jotka eivät enää työskentele meillä, Braun sanoi.

Ruotsalaisten lehtitietojen mukaan yhteensä kuusi Skandian johtoon kuuluvaa ja yhdeksän näiden lähipiiriin kuuluvaa ovat aiemmin saaneet yhtiöltä asunnot vuokralle.

Asunnoista kohua aiemminkin

Skandian johdon asunnoista nousi meteli jo viime vuoden lopulla, kun ilmeni, että Skandian tytäryhtiö Skandia Liv oli vuokrannut Skandian johtajille ja näiden perheenjäsenille asuntoja kalliista osoitteista Tukholman keskustasta.

Skandian hallitus on asettanut Rydbeckin ja tilintarkastaja Göran Tidströmin selvittämään Skandian viime vuosien toimintaa ja sen Skandia Livin kanssa tekemiä kauppoja. Nyt kerrottuja oikeustoimia päädyttiin pohtimaan, kun Rydbeck oli eilen esitellyt Skandian hallitukselle väliaikatietoja selvityksestä. Rydbeck lupasi lisää tietoa asiasta, kun hänen ja Tidströmin selvitys valmistuu.

Rydbeckin mukaan selvitystyö vie vielä ainakin kuukauden. Skandian toiminta on saanut Ruotsissa runsaasti julkisuutta, koska yhtiö hoitaa yli miljoonan ruotsalaisen eläkesäästöjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.